Welke Supplementen voor SpiergroeiAls je je lichaam echt zwaar belast met krachttraining of cardiotraining haal je uit de dagelijkse voeding misschien te weinig voedingsstoffen. Zeker als je spiermassa op wilt bouwen is de juiste voeding op de juiste momenten van belang. Specifieke Supplementen voor Spiergroei kunnen dan uitkomst bieden.

Er zijn vandaag de dag alleen erg veel supplementen te koop. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan hieronder welke supplementen voor spiergroei Vladlen gebruikt.

Whey Protein

Over whey proteine eiwitten zijn al veel artikelen geschreven. Eiwitten hebben verschillende functies in ons lichaam maar zijn voornamelijk in het lichaam aanwezig met een opbouwende functie. Deze opbouwende functie komt goed van pas bij het doel van spiergroei. Voldoende eiwitten zijn essentieel voor behoud/ herstel van spiermassa en spiergroei. Check de speciale eiwitten sectie voor meer informatie over de toegevoegde waarde van eiwit supplementen voor spiergroei.

Creatine

Uit onderzoek is gebleken dat met creatine supplementen je sneller spiermassa opbouwt. De opbouw van spiermassa versnelt doordat de spiervezels zwellen bij creatine gebruik. Dat komt omdat vocht naar je spieren trekt. Dit geeft een extra prikkel aan je spiervezels om te groeien. Het gebruik van creatine leidt in het begin dan ook altijd tot een toename van het lichaamsgewicht. Dat het resultaat is van het vasthouden van vocht.

Citrulline

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Citrulline een positieve invloed heeft op een verbetering van het uithoudingsvermogen en sprintconditie. Bijna elke sporter die Citrulline gebruikt ervaart daarom dat zijn of haar weerstand tegen vermoeidheid toeneemt en doet melding van een beter herstel. Daarnaast melden veel fitnessers een duidelijke toename van spiermassa of intensiteit van de pomp in de sportschool. Naast het verhogen van de spieruithouding heeft Citrulline ook een effect op de stikstof (NO) productie. Een verhoogde NO productie leidt tot meer bloed naar de spieren en maakt het mogelijk om er meer herhalingen uit te pompen. Een van de goede supplementen voor spiergroei dus.

Bèta-Alanine

Bèta-Alanine is een niet-essentieel aminozuur en is een goed onderzocht, veilig en een van de effectieve supplementen voor spiergroei. Hoe werkt het? Carnosine is een eiwit dat het lichaam maakt uit Bèta-alanine en uit het veel voorkomende aminozuur histidine. Carnosine neutraliseert melkzuur, een stof die vrijkomt als spieren met een hoge intensiteit samentrekken. Als spiervezels teveel melkzuur bevatten, stoppen ze met samentrekken. Carnosine stelt dat moment uit, waardoor sporters zullen merken dat ze meer herhalingen kunnen maken, of maximale inspanningen langer kunnen volhouden.

L-Carnitine

L-Carnitine is een stof die het lichaam kan helpen om energie te produceren via het vrijmaken van vetzuren. Bij fitnessers is het dan ook een populair supplement voor vetverbranding en gewichtsverlies. Niet zozeer een van de supplementen voor spiergroei dus maar je spieren worden er wel beter zichtbaar door.

Multi Vitaminen

Vitamines zijn belangrijke voedingsstoffen en ze komen voor in je dagelijkse voeding. Heb je, bijvoorbeeld door zware krachttraining, een verhoogde behoefte of ben je niet altijd in staat om goed en gevarieerd te eten? Dan kunnen multivitamines voor aanvulling zorgen. Je weet dan zeker dat je alle vitamines binnenkrijgt die je op een dag nodig hebt.

Glucosamine en chondroïtine

Bij intensieve sport, zwaar lichamelijk werk of overgewicht kan het kraakbeen extra belast worden. Maar ook als je lichaam te weinig glucosamine aanmaakt verdwijnt de veerkracht in het kraakbeen. Hierdoor kan het de stoten minder goed opvangen en dit kan slijtage aan de botten en gewrichten tot gevolg hebben. Glucosamine is een aminosuiker en een belangrijke bouwsteen voor je lichaam. Glucosamine komt in bijna alle weefsels van het lichaam voor en is vooral belangrijk voor het kraakbeen en de gewrichten. Glucosamine is een stof die je lichaam zelf aanmaakt en komt niet voor in voedingsmiddelen. Ook Chondroïtine is een lichaamseigen stof die voorkomt in bindweefsel, kraakbeen, pezen en de huid. Chondroïtine is een bouwstof van kraakbeen. Chondroïtinesulfaat is net als glucosaminesulfaat een suikerverbinding.

Cafeïne DMAA

Voedingssupplementen met DMAA (dimethylamylamine, methylhexanamine of geranamine) worden vaak verkocht via webshops als pre-workout of afslank product. DMAA  wordt vaak in combinatie met cafeïne aangeboden, is daarmee een stimulerend middel. DMAA is een paar jaar geleden echter in verband gebracht met ernstige gezondheidsincidenten waaronder hartproblemen en hersenbloedingen bij doseringen die niet eens zo extreem hoog liggen; al vanaf 150 mg. In de Ukraine (waar Vladlen oorspronkelijk vandaan komt) nog niet maar in Europa zijn voedingssupplementen met DMAA daarom verboden.

Yohimbine

Yohimbine is een vaatverwijdend middel. Yohimbine blokkeert bepaalde receptoren in het spierweefsel van de vaatwanden. Door de blokkering kunnen de vaten zich niet meer vernauwen. Het zou het testosteron gehalte verhogen en/of vetverbranding stimuleren. Of die effecten zich nu wel of niet voordoen door het gebruik van Yohimbine, het weegt niet op tegen de eventuele nadelige gevolgen. In de Ukraine (waar Vladlen oorspronkelijk vandaan komt) nog niet maar in Nederland en de meeste Europese landen is de verkoop van voedingssupplementen die yohimbe-alkaloïden (of derivaten daarvan) bevatten dan ook verbodenDit is gebeurd nadat diverse bijwerkingen werden gemeld, zoals verhoging van de bloeddruk en hartslag, beïnvloeding van de werking van geneesmiddelen en het verergeren van psychische klachten. In de Verenigde Staten maar ook bijvoorbeeld België is Yohimbine nog wel als geneesmiddel, op recept, verkrijgbaar.

L-Theanine

L-Theanine staat van oudsher bekend als het aminozuur met een ontspannende werking. L-Theanine zit bijvoorbeeld in groene thee. Echter naast de ontspannende werking zou L-Theanine ook een gunstige werking hebben op het cognitieve functioneren (bijvoorbeeld het geheugen en de concentratie) van de mens.

Echinacea

Echinacea, oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, geniet in Europa al geruime tijd grote populariteit als remedie tegen verkoudheid en griep. Echinacea activeert het immuunsysteem en vermindert de duur en ernst van de klachten. Waarschijnlijk helpt Echinacea ook preventief, vooral als het in combinatie met vitamine C wordt ingenomen.

Noopept

Noopept versterkt allerlei breinfuncties. Je kunt je beter concentreren, merkt dat je meer creativiteit (vrijere gedachten) hebt en het zorgt voor een beter geheugen. Sommige mensen gebruiken Noopept voor ze gaan sporten zodat ze volledig geconcentreerd zijn tijdens hun workout.