Trainen van Grote BicepsOp internet is heel veel informatie te vinden over het trainen van grote biceps. Specifieke fitness oefeningen, fitness schema’s, foto’s, video’s en vlogs, het staat er vol mee! En dat is logisch, want laten we eerlijk zijn, iedereen in de sportschool wil graag Trainen voor Grote Biceps.

Maar trainen van grote biceps gaat niet alleen over welke fitness oefening je moet doen. Het is vooral belangrijk dat je weet waarom en hoe je een fitness oefening moet doen.

Alleen hard trainen is dus niet genoeg. Heb jij alle kennis in huis voor het effectief trainen van Grote Biceps? Lees verder!

Principes van Spieropbouw

Als je wilt trainen voor sterke en grote biceps zal je vooral de basisprincipes van spieropbouw goed moeten kennen. Welke trainingsprincipes zijn goed om te weten voor een biceps training?

Individualiteit

Zo is niet iedereen hetzelfde. Niet iedereen heeft dezelfde lichaamsbouw. Kopieer dus niet zomaar een fitness schema van iemand anders. Een willekeurig fitness schema zal vaak geen of onvoldoende trainingseffect geven. Vraag je personal trainer voor een op jouw lichaam en conditie gebaseerd fitness schema voor grote biceps.

Overload

Het principe van overload stelt dat een bicep training zwaar genoeg moet zijn en alleen effect heeft als er voldoende overbelasting heeft plaatsgevonden. Wanneer je dus niet zwaar genoeg traint zal je geen grote biceps opbouwen. Er zijn een paar verschillende manieren om je biceps over te belasten. Zoals het verhogen van het gewicht, het toevoegen van sets en herhalingen of het verhogen van de trainingsfrequentie. Heb je dat al gedaan? Lees dan eens Krachttraining voor Gevorderden. Want er zijn echt nog meer mogelijkheden om je biceps training verder te verzwaren. Wat denk je van de supersets of forced reps trainingsmethode?

Laat je Biceps werken

Als je je biceps goed wilt laten groeien zal je ze zo hard mogelijk moeten laten werken. Dat doe je door ze goed te isoleren. Geen compound oefeningen dus, maar isolatie-oefeningen. Isoleren versterk je nog meer als je je biceps traint met losse dumbbells in plaats van een barbell. Zo voorkom je dat met een barbell een sterke arm je zwakkere compenseert. Ook kan je beter gebruik maken van een preacher fitness bankje dan je biceps te trainen met de Hammer curl. Met de Hammer curl loop je namelijk het risico dat je wanneer je biceps gaan falen je vanuit de rug gaat curlen (zwaaien).

Greep bij Trainen van Grote Biceps

Wist je trouwens dat je met de greep van de barbell of dumbbell je een specifiek accent kan leggen op je biceps training? Waar je het gewicht vasthoudt met je handen is namelijk van invloed. Als je je hand bijvoorbeeld tegen de binnenkant van de dumbbell houdt of een smalle greep hanteert bij de Barbell Curl verschuift de focus naar het buitenste hoofd van de biceps. En andersom. Neem deze verschillende accenten in je fitness schema voor grote biceps op.

Onderhoud van Grote Biceps

Vergeet niet dat wat je niet onderhoud achteruit gaat. Als je onvoldoende trainingsprikkels geeft dan zullen de trainingseffecten weer achteruit gaan. Bij krachttraining begint het trainingseffect na een paar dagen al weer te verdwijnen. Dus ook bij een biceps training. Gedurende de periode na een intensieve biceps training herstelt het lichaam zich en bouwt het een extra hoeveelheid spierweefsel op om zich voor te bereiden op de volgende training. (supercompensatie). Conclusie: dus absoluut en frequent door blijven trainen van jouw grote biceps!

Lees ook eens Perfecte Biceps Trainen.