Waarom mijn Sixpack niet zichtbaar isEen zichtbare sixpack wordt vandaag de dag gezien als symbool voor kracht, gezondheid en fitheid. En een sixpack wordt samen met brede schouders en een gespierde borst gezien als belangrijk onderdeel van het ideale lichaam. Veel mensen doen dagelijks vreselijk hun best voor een sixpack. Maar tegelijkertijd vragen velen zich af waarom hun Sixpack niet zichtbaar is?

Werken aan een Sixpack

Veel sporters dromen en werken dagelijks aan sterke en zichtbare buikspieren. Maar raken teleurgesteld als na lang en hard trainen nog geen resultaat zichtbaar is. Een sixpack krijg je echter niet zomaar. Vaak en veel je buikspieren trainen leidt zeker tot sterke buikspieren maar niet automatisch tot een (zichtbare) sixpack. Hoe kan dat? Hieronder staan redenen waarom je sixpack niet zichtbaar is of wordt.

Als eerste redenen waar jezelf weinig aan kan doen.

Genetisch bepaald

Sommige mensen hebben van nature dikkere spieren en anderen hebben weer dunnere spieren. Dat is genetisch bepaald en ligt aan je lichaamstype. Je kan er niks aan doen. Heb je dikkere spieren dan is je sixpack simpelweg sneller zichtbaar.

Sixpack niet Zichtbaar door Hormonen

Ja ook hormonen spelen een rol waarom een sixpack niet zichtbaar is. De hormonen oestrogeen en insuline beïnvloeden of, hoe en waar vet wordt opgeslagen. Door toename van het lichaamsgewicht en leeftijd van de man kan de aanmaak van oestrogeen toenemen. Daarmee wordt een sixpack lastiger te realiseren.

Wat zijn redenen waarom je sixpack niet zichtbaar is waar je wel wat aan kan doen?

Sterke of Zichtbare Buikspieren

Sterke buikspieren zijn niet het belangrijkste onderdeel van een zichtbaar sixpack. Wanneer je in het algemeen een te hoog vetpercentage hebt en rond je taille in het bijzonder, is je sixpack simpelweg niet zichtbaar. Er zit dus maar een ding op: vet verbranden!

Buikspieren eenzijdig trainen

De buikspieren bestaan uit meerdere spieren. De rectus abdominus (de sixpack), de interne en externe obliques (schuine buikspieren) en de transversale abdominus. Wanneer je alleen de rectus abdominus traint zal je nooit een mooie sixpack realiseren. Variatie in je buikspier oefeningen is dus van belang.

Extreem veel herhalingen

Behandel buikspieren niet anders dan andere spiergroepen. Buikspieren groeien, net als andere spiergroepen, door adaptatie. Adaptatie is het aanpassingsvermogen van het lichaam. Bij training voor meer spiermassa zal het lichaam zich aanpassen in de vorm van grotere spiermassa omdat het lichaam structureel zwaarder en harder zal moeten werken dan dat het in eerste instantie gewend is. Ondanks dat veel sporters dat denken groeien dus niet door extreem veel herhalingen maar juist door een voldoende zware buiktraining.

Gericht Vet verbranden

Om maar direct met de deur in huis te vallen: gericht vet verbranden is een sprookje. Dus nog een reden om niet extreem veel herhalingen te doen. Als je denkt dat je met veel sit-ups buikvet kan verbranden, forget it. Wil je je buikvet verbranden en daarmee je buikspieren zichtbaar krijgen is geduld en consistentie het enige wat telt. Een sixpack is het resultaat van een lange periode van opofferingen. Crashdiëten en jojo-en helpen hier dus niet.

Teveel apparaten kopen

Omdat een sixpack als ideaal wordt gezien zijn er veel apparaten te koop waarmee je zogenaamd met weinig inspanning dit kunt realiseren. Trap er niet in. Deze apparaten gaan vaak uit van heel veel herhalingen of gericht vet verbranden. Hierboven hebben we al behandeld dat je daarmee geen sixpack kunt realiseren. Houd je geld dus maar in je zak.