Borst Trainen met MachinesBinnen de fitness wereld wordt er vaak gediscussieerd of trainen met losse gewichten of machines beter voor het opbouwen van spiermassa is. Zou dat beide eigenlijk waar kunnen zijn? Zou je dus ook goed je Borst met Machines kunnen trainen? Of nog verdergaand, zou je je Borst echt goed kunnen trainen helemaal zonder Machines?

Misschien is het een vergissing om Borst-machines geheel links te laten liggen bij een uitgebalanceerde Borst training. Lees hieronder de voordelen van het Borst trainen met Machines en maak je eigen keuze.

Leverage Incline Chest Press

Veel fitnessers leggen graag de nadruk op de bovenkant van de borstspieren. De Leverage Incline Chest Press doet nu juist dat. De twee onafhankelijke handvatten voorkomen dat de dominante zijde je zwakkere kant compenseert.

Cable Crossover

Cable Crossover

Kabelstation

Je borst trainen met een Kabelstation? Ja dat kan. Voor een mooie borstkas zal je alle zijden van je borst in je krachttraining moeten betrekken. En met deze machine kan je juist je borst op veel verschillende manieren, vanuit veel verschillende hoeken, licht tot zeer intensief trainen. Door de machine hoog, laag, midden en zelfs enkelzijdig in te stellen, kan je op alle delen van je borst het accent leggen . Denk bijvoorbeeld aan de Cable Crossover of de Flat Bench Cable Flyes.

Machine Bench Press

Je Borst trainen met Machines kan ook met de Machine Bench Press. Het gebruik van de machine garandeert zo goed als een goede houding en beweging. Je kan je daarmee geheel op je borst concentreren. Probeer ook eens een hoge en lage stand qua zitting. Daarmee kan je in je krachttraining accenten leggen op de bovenkant of onderkant van je borst.

Butterfly

Deze fitness oefening, ook wel bekend als Pec-Deck, maakt ook gebruik van een machine. Ook voor deze oefening geldt dat je houding en beweging zo goed als gegarandeerd is. Volledig concentratie op je borstspieren dus. Het voordeel van deze oefening op deze machine is dat je zowel de spierspanning intensief als de daaropvolgende rek goed (negatief) kan trainen. Met de rek (het negatieve trainen) loop je, ten opzichte van losse gewichten, geen risico op blessures mocht je tot falen gaan.

Conclusie Borst Trainen met Machines

Het blijkt eigenlijk dat je Borst trainen met Machines zeer goed en intensief kan. Naast het gemak van snel kunnen wisselen van gewicht kunnen de borst-machines dus ook goed gebruikt worden in drop sets, forced reps en negatieve training. En onderken het voordeel van machines bij het trainen tot falen.