5 Brede Schouders Workouts 1Grote brede schouders staan symbool voor een krachtig mannelijk lichaam. Tevens dragen brede schouders bij aan de vaak gewenste v-vorm: een smal(ler) middel en brede schouders. Er zijn sporters die van nature al enigszins brede schouders hebben. Anderen moeten er flink voor trainen. Hoe dan ook, voor mooie brede en sterke schouders moet iedereen toch echt aan de bak met brede schouders workouts!

Ben je een beginner probeer dan met machines te beginnen. Zo leer je het gevoel van de beweging kennen voordat je naar vrije gewichten (barbell en dumbbells) gaat. Wanneer je de machine goed instelt op jouw lichaam weet je zeker dat je de juiste beweging maakt.

Brede Schouders Workouts Thuis Trainen

Om je schouders te trainen hoef je niet altijd naar de sportschool. Een aantal brede schouders workouts zijn goed thuis te trainen. Er is dus weinig tot geen belemmering om aan brede schouders te bouwen. Wanneer je thuis je schouders traint zal je wel de beweging van de betreffende fitness oefeningen goed moeten kennen. Anders is de kans op blessures groot.

Schouder gewricht

Voor brede schouders is de deltiode de belangrijkste spier in het schoudergewricht. Deze spier kan je opdelen in drie delen. De voorste, middelste en achterste kop. Voor mooie brede schouders is het van belang om met je brede schouders workouts alle drie de koppen te trainen. Kies dus altijd voor afwisseling. Het komt je motivatie ook ten goede.

Brede Schouders Workouts

Hoe bouw je dan aan sterke brede schouders? Afwisseling is dus van belang. Alleen een set Dumbbell Shoulder Press of Front Dumbbell Raise in je fitness schema is niet genoeg.

Overweeg de volgende schouder fitness oefeningen eens op te nemen in je fitness schema.

Seated en Standing Barbell Press

De Barbell press vereist iets meer voorbereiding. Het is daarom dat veel fitnessers al snel naar de dumbbells of machines grijpen. Maar probeer deze fitness oefening eens. Kies je voor de Seated Barbell Press leg je echt de focus op je schouder spieren. Kies je voor de Standing Barbell Press zal dat ook je je core, en bilspieren trainen. Maar ook je beenspieren (om in evenwicht te blijven).

Met deze brede schouders workouts werk je met gewicht boven je hoofd. Het wordt daarom niet aanbevolen om tot falen te trainen of een dropset of monsterset schema te volgen.

De Barbell Press kan uitgevoerd met de barbell voor je gezicht of achter in de nek. Voor de beweging achter in de nek moet je echt goed je evenwicht kunnen houden. Heb je nog niet veel kracht in je schouders of heb je recent een schouderblessure gehad? Dan is het advies om de barbell aan de voorkant te houden.

5 Brede Schouders Workouts 2

Battling Ropes

Deze fitness oefening heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan maar is een prima workout voor je schouders. Het traint namelijk je gehele schouder. De oefening komt ook terug bij andere trainingsvormen zoals cardio. Je verbrandt er dus gelijk een boel calorieën mee. Je schouders staan erna wel ‘in brand’…

Single Lateral Raise

Naast Front Dumbbell Raises doe je misschien ook nog de Dumbbell Lateral Raise. Maar heb je deze oefening ook wel eens met een arm per keer uitgevoerd? Als je dat doet helpt het om nog beter te focussen op de juistheid van de beweging (balans, symmetrie en kracht).

Deze oefening kan ook met een dumbbell of een lage pulley uitgevoerd worden .  

Wanneer je deze oefening zittend uitvoert beperk je verdere beweging van je lichaam.

5 Brede Schouders Workouts 3

Reverse Pec-Deck

De achterste kop van de schouders worden wel getraind met de Seated Bent-Over Rear Delt Raise of de Bent Over Low-Pulley Side Lateral. Fitness oefeningen waar enige ervaring wel belangrijk is. Een juiste houding is hier namelijk van belang.

De Reverse Pec-Deck kan hier uitkomst bieden. Door de achterste kop met een machine te trainen is een goede houding beter vol te houden. Hierdoor kan de volledige focus naar de beweging en de uitvoering gaan.

Gebruik de achterkant van je handen om de machine te bewegen. Dan train je je schouderspieren nog nadrukkelijker.

Forward Shoulder Press

Een goede fitness oefening om je brede schouders workouts af te sluiten is de Forward Shoulder Press. Til voor deze oefening de twee (lichte) dumbbells met beide armen op en houd ze parallel aan de vloer terwijl je voor- en achteruit de lucht in drukt zonder je armen te laten vallen. Trainen tot falen