Triceps Pushdown - Rope Attachment
Triceps Pushdown - Rope Attachment

Beschrijving fitness oefening Triceps Pushdown – Rope Attachment

Bij de Triceps Pushdown – Rope Attachment fitness oefening train je je triceps met behulp van een pulley machine. Stel het gewicht in waarvan je denkt dat je deze aan kan. Maak gebruik van de hoge pulley. Ga met je gezicht naar het apparaat staan en pak het touw vast. Pak in elke hand een deel van het touw, waarbij de pinken helemaal naar beneden zijn en de handpalmen naar elkaar toe wijzen. Duw je ellebogen goed in de zij en zorg ervoor dat er minimale beweging in komt. Het enigste lichaamsdeel dat beweegt is de onderarm. Zorg er voor dat in het ellebooggewricht een hoek van 90 graden is. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en trek het touw, waarbij de twee stukken touw dicht bij elkaar zijn, naar beneden totdat je ellebogen volledig gestrekt zijn. Het laatste deel trek je de twee stukken touw naar de zijkant toe. Tijdens deze beweging adem je uit. Denk er hierbij wel om dat je ellebogen zich nog steeds in je zij bevinden. Houd deze houding 1 à 2 seconden vast en span je triceps nog even extra aan.

Daarna laat je de twee stukken touw langzaam en gecontroleerd weer naar elkaar toekomen om vervolgens weer langzaam en gecontroleerd naar de beginpositie terug te keren. Adem tijdens deze beweging weer in.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Met deze oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De elleboogspier is ook een helpende spier.

Tips

De bovenarm blijft altijd in verticale stand. Het enigste deel van het lichaam dat beweegt is de onderarm. De ‘rope’ (touw) wordt met de handpalmen naar elkaar toe vastgepakt. Een goede en zware oefening voor het ontwikkelen van een mooie tricep!


Variaties

Fitness video Triceps Pushdown – Rope Attachment