Tricep Cable Kickback
Tricep Cable Kickback

Beschrijving fitness oefening Tricep Cable Kickback

Bij de Tricep Cable Kickback fitness oefening train je je triceps met behulp van een pulley machine. Stel de pulley machine zo in dat de kabel op heuphoogte is. Stel het gewicht in waarvan je denkt dat je dat aan kan. Je kan met één hand tegen de pulley machine aan leunen. Sta licht voorover gebogen. In de andere hand pak je de handel. Houd vervolgens de bovenarm nagenoeg horizontaal en maak een hoek van 90 graden in je elleboog. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in een strek de elleboog zodat de arm volledig in horizontale stand is. Houd deze stand 1 à 2 seconde vast. Tijdens deze beweging adem je uit. Laat vervolgens de onderarm weer langzaam tot verticale stand zakken. Tijdens deze beweging adem je weer rustig in. De bovenarm blijft gedurende de hele fitness oefening in nagenoeg horizontale stand.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen volgens je fitness schema en wissel daarna van kant.

Met deze fitness oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De anconeus (elleboogspier) fungeert als ondersteunende spier.

Tips

De bovenarm blijft altijd in nagenoeg horizontale stand. Het enigste deel van het lichaam dat beweegt is de onderarm. Is jouw trainingsdoelstelling trainen tot spierfalen? Dan is dit een prima fitness oefening. Licht gewicht, veel herhalingen.


Variaties

Fitness video Tricep Cable Kickback