Straight-arm dumbbell pullover
Straight-arm dumbbell pullover

Beschrijving fitness oefening Straight-arm dumbbell pullover

Bij de Straight-arm dumbbell pullover plaats je een dumbbell met het gewenste gewicht rechtopstaand op een platte bank. Je voeten staan stevig op de grond. Pak de dumbbell met beide handen op, recht boven je borst. Houd je armen gestrekt. Je handpalmen drukken nu beide tegen de onderkant van een van de dumbbell zijdes. Dit is je startpositie.

Laat het gewicht met een boog langzaam achter je hoofd zakken totdat je voelt dat je borstspieren gaan trekken. Tijdens deze beweging adem je in. Hierna duw je de dumbbell weer terug omhoog naar de startpositie. Tijdens deze beweging adem je uit.

Tussen de bewegingen door houd je ongeveer een seconde rust.

Tips

Is deze fitness oefening nieuw voor je of ben je nog niet zo ervaren gebruik dan een spotter om de dumbbell aan te geven. Zo voorkom je dat de dumbbell op je bovenlichaam valt als je gaat liggen.

Verzeker jezelf er, voor het uitvoeren van deze fitness oefening, van dat de dumbbell die je gebruikt in goede staat is. Versleten dumbbells of die met losse schijven wordt afgeraden om te voorkomen de delen van de dumbbell op je gezicht vallen.

Variaties

Je kan recht op de bank gaan liggen (zoals in het filmpje) maar je kan ook alleen met je schouders loodrecht op de bank gaan liggen. De bank en je lichaam vormen dan een kruis. Alleen je schouders rusten op de bank, je benen zijn gebogen met je voeten plat op de grond.

Deze fitness oefening kan je ook met een barbell of ez stang uitvoeren. Gebruik je kleinere dumbbells dan kan je ook in beide handen een gewicht houden waarbij de handpalmen naar elkaar gericht zijn.


Fitness video Straight-arm dumbbell pullover