Standing Palms-Up Barbell Behind The Back Wrist Curl
Standing Palms-Up Barbell Behind The Back Wrist Curl

Beschrijving fitness oefening Standing Palms-Up Barbell Behind The Back Wrist Curl

Bij de Standing Palms-Up Barbell Behind The Back Wrist Curl fitness oefening train je je onderarmen met behulp van een stang (barbell). Pak de stang met daaraan de juiste gewichten waarvan je denkt dat je die aankan. Ook alleen de stang kan al voldoende zijn. Ga recht op staan en houd de halter met een onderhandse greep achter je rug vast. Dat wil zeggen dat je handpalmen naar voren wijzen. Laat de halter helemaal naar de vingertoppen rollen en houdt hem hier vast. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en span je onderarmspieren aan om de pols opwaarts te buigen. Buig de polsen zo ver mogelijk totdat je handpalmen naar het lichaam wijzen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast en span je onderarmen nog even extra aan. Tijdens deze opwaartse beweging adem je uit.

Laat de polsen nu langzaam en gecontroleerd weer naar beneden zakken en rol de stang weer door tot aan het uiteinde van je vingers. Adem gedurende weg terug naar de beginhouding langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening train je alle spieren in je onderarmen die er voor zorgen dat de pols kan buigen.

Tips

Pak de halter (stang) met onderhandse greep vast. Beweeg alleen het polsgewricht. Combineer deze fitness oefening goed met de reverse wrist curl, om zo mooi en goed ontwikkelde onderarmen te krijgen!


Variaties

Fitness video Standing Palms-Up Barbell Behind The Back Wrist Curl