Standing Cable Lat Pushdown

Beschrijving fitness oefening Standing Cable Lat Pushdown

Bij de Standing Cable Lat Pushdown fitness oefening train je je bovenrug met behulp van een high-pulley machine. Stel de pulley machine zo in dat de kabel van boven komt. Stel het gewicht in waarvan je denkt dat je dat aan kan. Ga dan met je gezicht naar de pulley machine toe staan en pak de stang op schouderbreedte vast. Je handpalmen wijzen naar de grond. Zet je voeten op schouderbreedte neer en zorg er voor dat je stabiel staat. Span je core volledig aan. Dit zijn de buik-, bil– en onderrugspieren. Buig licht voorover en houd je rug de hele fitness oefening recht. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en trek de stang, met gestrekte armen, naar beneden totdat deze tegen je bovenbenen aanzit. Tijdens deze beweging adem je uit. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast waarna je de stang weer langzaam en gecontroleerd naar de beginpositie laat bewegen. Tijdens deze teruggaande beweging adem je weer in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt de latissimus dorsi (brede rugspier) getraind. Het lange hoofd van de triceps brachii (armstrekspier) en de rectus abdominus (buikspier) zijn de helpende spieren.

Tips

Houd gedurende de hele fitness oefening een rechte rug. Je armen blijven gedurende de hele fitness oefening gestrekt. Ben je een fanatieke zwemmer? Deze fitness oefening versterkt de ‘zwemspieren’ in grote mate.

Variaties

Je kan deze fitness oefening recht op staand doen met Straight-Arm Pulldown.


Fitness video Standing Cable Lat Pushdown