Staggered Push-Up
Staggered Push-Up

Beschrijving fitness oefening Staggered Push-Up

Bij de Staggered Push-Up fitness oefening train je je borst met behulp van alleen je lichaamsgewicht. Je kan deze fitness oefening ook makkelijk thuis uitvoeren. Zet één hand zo’n 5 à 10 centimeter voor de schouder aan dezelfde zijde neer. De andere hand wordt zo’n 5 à 10 achter de schouder aan dezelfde zijde neergezet. Je vingers wijzen in de richting waarna je kijkt, recht vooruit. Ga op je tenen staan, waarbij je voeten naast elkaar staan. Span je buik aan om zo een ‘plank’ van je lichaam te maken. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en zak met de borstkas naar beneden, door middel van je armen te buigen. Zak zo ver in, dat je borstkas zo’n 5 à 10 centimeter van de grond verwijderd is. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast. Kom vervolgens explosief omhoog, door je armen snel te strekken. Je moet zo explosief omhoog komen, dat je handen los komen van de grond. In de tijd dat je handen los zijn, switch je deze. Dus de hand die in eerst aan de voorzijde van de schouder was, wordt nu naar achter verplaatst. Dat is bij de andere zijde hetzelfde verhaal. Bij de opgaande beweging adem je uit. Als je jezelf opvangt, doe dat dan met gebogen armen en zak direct door naar beneden. Die stand houd je dan weer zo’n 1 à 2 seconden vast.

Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze oefening wordt de pectoralis major getraind (borstspier). De triceps brachii (armstrekspier) en de deltoideus anterior (voorste schouderkop) helpen hierbij.

Tips

Explosiviteit is het doel van deze fitness oefening. Mocht je een sport doen waar explosiviteit in de armen en borstspier gevraagd wordt, dan is dit een goede oefening!


Variaties

Fitness video Staggered Push-Up