Smith Machine Incline Bench Press Small Grip 2
Smith Machine Incline Bench Press Small Grip 2

Beschrijving fitness oefening Smith Machine Incline Bench Press Small Grip

Bij de Smith Machine Incline Bench Press Small Grip fitness oefening plaats je een licht schuine bank (je hoofd ligt iets omhoog) onder de smith machine. De stang met gewichten plaats je op zo’n hoogte dat je armen nog net niet gestrekt zijn. Kies het gewenste gewicht en ga op de bank liggen. Je pakt de stang beet (je handpalmen wijzen naar voren en pak de stang beet met je handen zo’n 30cm uit elkaar) en druk de stang omhoog zodat je armen gestrekt zijn. Dit is je startpositie.

Langzaam laat je de stang zakken op het midden van je borst terwijl je inademt. Vervolgens gebruik je je borstspieren om de stang weer omhoog te duwen naar de startpositie. Tijdens deze beweging adem je uit. Tussen de twee bewegingen door neem je ongeveer een seconde rust.

Tips

Het laten zakken van de stang duurt ongeveer twee keer zo lag als het omhoog duwen.

Is deze fitness oefening nieuw voor je of ben je nog niet zo ervaren voer deze oefening dan uit met een spotter. Wees anders in eerste instantie voorzichtig met de hoogte van het gewicht.

Variaties

Dit is dezelfde fitness oefening als de barbell incline bench press maar dan met een smith machine. Voor de bench press zijn veel variaties mogelijk. Ken jij alle variaties?

Een van de variaties zie je op onderstaande video. Daarin zie je de small grip uitgevoerd met een V-bar.


Fitness video Smith Machine Incline Bench Press Small Grip