Smith Machine Bench Press
Smith Machine Bench Press

Beschrijving fitness oefening Smith machine bench press

Bij de Smith Machine Bench Press fitness oefening plaats je een platte bank onder de smith machine. De stang met gewichten plaats je op zo’n hoogte dat je armen nog net niet gestrekt zijn. Kies het gewenste gewicht en ga op de bank liggen. Je pakt de stang beet (je handpalmen wijzen naar voren en pak de stang beet iets wijder dan schouderbreedte) en druk de stang omhoog zodat je armen gestrekt zijn. Dit is je startpositie.

Langzaam laat je de stang zakken op het midden van je borst terwijl je inademt. Vervolgens gebruik je je borstspieren om de stang weer omhoog te duwen naar de startpositie. Tijdens deze beweging adem je uit. Tussen de twee bewegingen door neem je ongeveer een seconde rust.

Tips

Het laten zakken van de stang duurt ongeveer twee keer zo lang als het omhoog duwen.

Is deze fitness oefening nieuw voor je of ben je nog niet zo ervaren voer deze oefening dan uit met een spotter. Wees anders in eerste instantie voorzichtig met de hoogte van het gewicht.

Variaties

Dit is dezelfde fitness oefening als de barbell bench press maar dan met een smith machine. Voor de bench press zijn veel variaties mogelijk. Ken jij alle variaties?


Fitness video Smith machine bench press