Single-Leg Leg Extension
Single-Leg Leg Extension

Beschrijving fitness oefening Single-Leg Leg Extension

Bij de Single-Leg Leg Extension fitness oefening train je je quadriceps met behulp van een leg extension machine. Stel de machine zo in dat de voetenrol ter hoogte van de enkels zit. Zorg er voor dat er een hoek van 90 graden met je knieën is gevormd. Als dat goed is ingesteld dan zet je de rugleuning goed. Deze moet, als de voetenrol ter hoogte van de enkels is, tegen de rug aan zitten. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en trek je tenen omhoog en strek één van je benen totdat die, samen met je bovenbeen, een denkbeeldige horizontale lijn vormen. Tijdens deze beweging adem je uit. Houd deze stand 1 à 2 seconde vast en span je beenspieren nog eens extra aan. Laat dan je been weer langzaam naar beneden zakken terug naar de beginpositie. Tijdens de teruggaande beweging adem je weer langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen en wissel van been na iedere set.

Met deze fitness oefening train je alleen de bovenbeenspieren.

Tips

Denk er dan om dat de gewichten niet op elkaar komen, in de ruststand. Hiermee zorg je er voor dat er spanning op je bovenbeenspieren blijft staan.

De rol moet ter hoogte van de enkels ingesteld zijn. Een goede fitness oefening voor beginners om kracht in de bovenbenen te ontwikkelen. Daarnaast ook een zeer goede oefening voor mensen met knieklachten!

Variaties

Je kunt deze fitness oefening ook met twee benen tegelijk uitvoeren.


Fitness video Single-Leg Leg Extension