Seated Leg Curls
Seated Leg Curls

Beschrijving fitness oefening Seated Leg Curls

Bij de fitness oefening Seated Leg Curls train je je hamstrings met behulp van een leg curl machine. Stel als eerste het toestel goed in. Als je op het toestel zit dan moet de verste rol aan de bovenkant van de achillespees zitten, net aan de onderkant van de kuit. De bovenste rol zit aan de voorkant, net onder de knie. Meestal is allemaal te bepalen door een knop of een punt op het toestel die aangeeft wat het draaipunt is. Die moet precies ter hoogte van de knie zitten. Als dat allemaal goed ingesteld is moet je je rugleuning goed zetten. Die moet, als je met de benen op de juiste instellingen zit, tegen je rug aan zitten. Stel vervolgens het gewicht in wat je denkt dat je aan kan. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en buig je knieën waarbij de enkels richting de billen gaan. Er ontstaat dan ongeveer een hoek van 90 graden in het kniegewricht. Tijdens deze beweging adem je uit. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast. Laat de benen daarna weer langzaam omhoog komen naar de beginpositie. Tijdens deze teruggaande beweging adem je weer langzaam in. Houd de benen in een lichte buiging waardoor de spanning op de hamstrings blijft.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Met deze oefening wordt over het algemeen de hamstrings goed getraind. Daarbij helpt de oppervlakkige kuitspier een beetje.

Tips

De rollen moeten op de juiste plekken zitten, om het juiste resultaat te behalen. Een goede warming-up van de benen is van zeer groot belang bij deze fitness oefening.


Variaties

Fitness video Seated Leg Curls