Seated Biceps Cable Curl
Seated Biceps Cable Curl

Beschrijving fitness oefening Seated Biceps Cable Curl

Bij de Seated Biceps Cable Curl fitness oefening train je je biceps met behulp van een low-pulley machine en een fitness bankje. Stel de pulley machine zo in dat de kabel helemaal van onder af komt. Stel het gewicht in waarvan je denkt dit te kunnen tillen. Ga op het bankje zitten met je gezicht naar de pulley machine. Wanneer de machine een voetensteun heeft, gebruik deze dan zodanig dat je knieën goed gebogen zijn. Pak de handels met een onderhandse greep vast. Plaats je ellebogen op je bovenbenen, net boven je knieën. Zo voorkom je dat je de kracht uit je rug of schouders haalt. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en buig de armen totdat de polsen ongeveer bij de schouders zijn. Tijdens deze beweging adem je uit. Houd deze positie 1 a 2 seconden vast en span je biceps nog even extra aan.

Laat vervolgens je armen weer langzaam naar de beginpositie terugzakken maar zorg er voor dat je armen niet helemaal strekt. Dan blijft er spanning op je biceps staan. Tijdens de teruggaande beweging adem je weer langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Deze fitness oefening legt vooral de nadruk op de biceps, daarbij wordt hij ondersteunt door de brachialis (bovenarmspier).

Tips

Je onderarmen zijn bij deze fitness oefening de enige lichaamsdelen die bewegen.


Variaties

Fitness video Seated Biceps Cable Curl