Scott Curl
Scott Curl

Beschrijving fitness oefening Scott Curl

Bij de Scott Curl fitness oefening pak je een ez-halter (stang) en doe je daaraan het juiste gewicht wat je denkt dat je kan tillen. Denk er alleen wel om dat de halter meestal ook al 10 kg weegt. Stel het toestel dan zo in, dat als je gaat zitten dat het voorste kussen ongeveer op okselhoogte zit. Ga zitten en houd de halter aan de voorzijde van het kussen. Houd de halter op schouderbreedte vast en laat de ellebogen rusten op het kussen. Houd hierbij de armen bijna gestrekt. Dit is de beginhouding.

Adem diep in en buig de armen tot je kin. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna je de halter langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding laat zakken. Blaas gedurende die weg terug naar de beginhouding langzaam uit. Strek de armen niet volledig, zodat de spanning op de biceps blijft staan.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze oefening wordt de biceps brachii (armbuigspier) getraind. De brachialis (bovenarmspier) is de helpende spier.

Tips

Armen gelijkmatig buigen. Het kussen zit tegen de borstspier aan en de ellebogen rusten op het kussen. Het enigste lichaamsdeel dat beweegt zijn de onderarmen. De stang weegt meestal al 10kg. Doe een goede warming-up voorafgaand aan deze oefening, want wanneer de onderarm volledig gestrekt wordt, zal de spanning hoog zijn. De kans op blessures is dan groot.


Variaties

Fitness video Scott Curl