Reverse Flyes
Reverse Flyes

Beschrijving fitness oefening Reverse Flyes

Bij de Reverse Flyes fitness oefening neem je in elke hand een dumbbell van het gewicht waarvan je denkt die te kunnen tillen en ga je voorover op een incline bankje liggen.

Laat je armen naar beneden hangen, recht onder de borst. Hierbij zijn de armen licht gebogen. Dit is de beginhouding.

Adem in en breng de armen, met een lichte buiging, tot iets over de horizontale positie. Je armen en je schouders vormen dan een denkbeeldige rechte lijn. Houd deze houding 1 à 2 seconden vast en span je schouderspieren nog eens extra aan. Daarmee zet je je schouderspieren volledig op spanning.

Adem vervolgens langzaam uit en laat de armen langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding zakken.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Deze oefening legt grotendeels de nadruk op de achterkant van de deltoideus (schouder). Dit is een moeilijk trainbare ‘kop’ van de schouder. Doordat je de beweging naar achteren maakt, wordt de trapezius ook goed getraind. Dit is alleen wel een helpende spier en niet de hoofdspier die getraind wordt.

Tips

Denk er gedurende de hele oefening om dat de rug recht is en de armen licht gebogen zijn. Trek de dumbbells tot iets hoger dan schouderhoogte op.

Variaties

Deze fitness oefening kan zowel zittend, staand als voorover gebogen uitgevoerd worden. Maar ook met een pulley machine.


Fitness video Reverse Flyes