Physioball Dumbbell Press
Physioball Dumbbell Press

Beschrijving fitness oefening Physioball Dumbbell Press

Bij de Physioball Dumbbell Press fitness oefening train je je borst met behulp van twee dumbbells en een fitness ball. Neem in elke hand een dumbbell van het gewicht dat je denkt dat je deze aan kunt. Ga dan met je bovenlichaam op je rug op de fitness bal liggen. Houd je voeten op de grond zodat je evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden met de benen. Je voeten staan op schouderbreedte. Houd je bekken in één horizontale lijn met je bovenlichaam. Druk de dumbbells omhoog met de duimen aan de binnenzijde. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en laat je armen langzaam en gecontroleerd naar beneden zaken totdat er een hoek van ongeveer 90 graden in je ellebogen is. Daarbij zijn de schouders en de ellebogen van links naar rechts in één denkbeeldige lijn. Dit is een belangrijk aandachtspunt. Druk dan beide dumbbells gelijkmatig omhoog tot ze zich ongeveer recht boven het sternum (borstbeen) bevinden. Hierbij is er een lichte buiging in de ellebogen waardoor de borstspier constant geprikkeld wordt om kracht te leveren. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast. Bij het omhoog brengen van de dumbells, blaas je langzaam uit.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt de pectoralis major (borstspier) hoofdzakelijk getraind. De deltoideus anterior (voorste schouderkop) en de triceps brachii (armstrekspier) zijn de ondersteunende spieren.


Tips

Variaties

Fitness video Physioball Dumbbell Press