Palms-Down Barbell Wrist Curl over a Bench

Beschrijving fitness oefening Palms-Down Barbell Wrist Curl Over A Bench

Bij de Palms-Down Barbell Wrist Curl Over A Bench fitness oefening train je je onderarmen met behulp van een stang (barbell). Pak de stang met daaraan de juiste gewichten waarvan je denkt dat je die aankan. Ook alleen de stang kan al voldoende zijn. Ga op een horizontaal fitness bankje zitten. Buig iets voorover en laat de onderarmen op het bankje rusten waarbij de polsen over het randje zijn. Houd de halter met een bovenhandse greep vast. Dat wil zeggen dat je handpalmen naar beneden wijzen. Laat de halter helemaal naar de vingertoppen rollen en houdt hem hier vast. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en span je onderarmspieren aan om de pols opwaarts te buigen. Buig de polsen zo ver mogelijk totdat je de rug van je hand naar je lichaam wijst. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast en span je onderarmen nog even extra aan. Tijdens deze opwaartse beweging adem je uit.

Laat de pols nu langzaam en gecontroleerd weer naar beneden zakken en rol de stang weer door tot aan het uiteinde van je vingers. Adem gedurende weg terug naar de beginhouding langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze oefening train je alle spieren in je onderarmen die er voor zorgen dat de pols kan buigen.

Tips

Pak de halter (stang) met bovenhandse greep vast. Beweeg alleen het polsgewricht. Combineer deze oefening goed met de reverse wrist curl of Palms-Up Barbell Wrist Curl Over A Bench om zo mooi en goed ontwikkelde onderarmen te krijgen!


Variaties

Fitness video Palms-Down Barbell Wrist Curl Over A Bench