One Arm Lat Pulldown
One Arm Lat Pulldown

Beschrijving fitness oefening One Arm Lat Pulldown

Bij de One Arm Lat Pulldown fitness oefening train je je bovenrug met behulp van een high-pulley machine. Stel de pulley machine zo in dat de kabel van boven komt. Dit is feitelijk dezelfde fitness oefening als de Lat Pulldown alleen nu train je iedere zijde apart. Hierdoor kan je een eventueel iets zwakkere kant extra trainen.

Ga met je gezicht naar de high-pulley machine toe zitten en plaats je voeten plat op de grond. Je kan ook op je knieën gaan zitten. Klem vervolgens je benen (of knieën) onder de kussens. Pak het handvat in een van je handen vast en houd met je andere hand de machine vast (voor extra stabiliteit). Hou tijdens de hele fitness oefening dezelfde houding: holle rug, borst vooruit. Het enige deel van je lichaam wat beweegt is een van je armen. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en trek het handvat naar de hoogte van je kin toe. Het is daarbij belangrijk dat je elleboog in je zij getrokken wordt. De bicep wordt hierbij in mindere mate gebruikt, maar helpt uiteraard wel met het naar beneden trekken van het gewicht. Tijdens deze beweging adem je uit. Houd deze positie 1 a 2 seconden vast.

Laat het gewicht dan weer langzaam terug zakken totdat er nog een lichte buiging in je arm zit. Door die lichte buigen blijft er continu spanning op de bicep en de brede rugspier staan waardoor deze maximaal getraind wordt. Tijdens de teruggaande beweging adem je weer rustig in.

Tips

Let op dat je houding gedurende de hele fitness oefening niet veranderd. Dat is; holle rug, borst vooruit en kijk daarbij schuin omhoog.

Variaties

Je kan ook je gehele bovenrug in een keer trainen met de Lat Pulldown.


Fitness video One Arm Lat Pulldown