Medicine-Ball Push-Ups
Medicine-Ball Push-Ups

Beschrijving fitness oefening Medicine-Ball Push-Ups

Bij de Medicine-Ball Push-Ups fitness oefening train je je borstspieren met behulp van een grote fitness bal. Deze bal heet ook wel medicine ball. Zet je handen, op schouderbreedte, met de handpalmen naar beneden op de bal neer. De vingers wijzen in de richting waarnaar je kijkt, recht vooruit. Ga op de tenen staan, waarbij de voeten naast elkaar staan. Span de buik aan om zo een ‘plank’ van je lichaam te maken. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en zak vervolgens met je borstkas naar beneden, door je armen te buigen.  Zak zo ver naar beneden dat je borstkas zo’n 5 centimeter van de bal verwijderd is. Doe dit langzaam en gecontroleerd.

Strek de armen vervolgens volledig en adem tegelijkertijd uit. Denk er om dat je je buik goed aan blijft spannen. Van je coördinatie wordt veel gevraagd bij deze oefening.

Zak direct door je armen weer naar beneden en doe het opnieuw. Tijdens de neergaande beweging adem je weer in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt de pectoralis major getraind (borstspier). De triceps brachii (armstrekspier) en de deltoideus anterior (voorste schouderkop) helpen hierbij.

Deze oefening legt de nadruk op de onderkant van de borstspier.

Tips

Bij deze oefening wordt veel van je coördinatie gevraagd. Het is daarom belangrijk dat je wel bekend en goed bent in de push up, anders is deze oefening onmogelijk.

Variaties

Er bestaan veel variaties van deze fitness oefening. Probeer ze allemaal eens uit.


Fitness video Medicine-Ball Push-Ups