Machine Bench Press
Machine Bench Press

Beschrijving fitness oefening Machine Bench Press

Met de Machine Bench Press fitness oefening train je je borstspieren met behulp van een Bench Press machine. Ga op het stoeltje zitten en stel deze zo in dat de handvaten ter hoogte van je oksels zitten. Stel het gewicht in waarvan je denkt deze te kunnen duwen. Ga vervolgens goed met je rug tegen de leuning aan zitten. Pak de handvaten zo vast, dat je duimen naar elkaar toe wijzen. Duw de stang met je voeten naar voren om de handvaten ook naar voren te laten komen. Let op: deze stang zit niet op alle Bench Press machines. Zodra je deze stang los laat komt het gewicht op de handvaten te staan. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en houd de handvaten 1 à 2 seconden ter hoogte van de borstspier, zonder dat je de stang met je voeten indrukt. Druk nu de handvaten naar voren toe totdat er een lichte buiging in je ellebogen overblijft. Adem gedurende de beweging naar voren langzaam uit. Houd ook deze stand 1 à 2 seconden vast en span je borstspieren nog eens extra aan. Daarna laat je je armen langzaam en gecontroleerd naar achteren zakken terug naar de beginpositie. Denk er hierbij om dat je ellebogen goed hoog blijven. Je schouders zijn daarbij ontspannen. Adem gedurende de teruggaande beweging weer langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze oefening wordt de pectoralis major (oppervlakkige borstspier) getraind. De deltoideus anterior (voorste schouderkop) en de triceps brachii (armstrekspier) zijn de helpende spieren.

Tips

Ben je beginner en wil je een mooi ontwikkelde borstspier? Combineer deze oefening dan samen met de chest press en de incline chest press.


Variaties

Fitness video Machine Bench Press