Lying Triceps Press
Lying Triceps Press

Beschrijving fitness oefening Lying Triceps Press

Bij de Lying Triceps Press fitness oefening doe het juiste gewicht, waarvan je denkt dat je deze kunt tillen, aan de stang (halter). Het is aan te raden om een ‘ez-stang’ te gebruiken voor deze oefening. Deze halter beperkt de overmatige belasting van het polsgewricht. Pak de halter, met overhandse greep, op schouderbreedte vast en ga met je rug op een horizontaal bankje liggen. Strek je armen uit, zodat de polsen, ellebogen en schouders in één denkbeeldige lijn zijn. Dit is de beginhouding.

Adem diep in en laat de halter richting het hoofd zakken. Denk er hierbij om dat de schouders naar binnen blijven. Ze moeten ten aller tijden op schouderbreedte zijn. Als je de halter naar je voorhoofd laat zakken, ligt de nadruk op het uitwendige en inwendige deel van de triceps. Wanneer je de halter tot achter het hoofd laat zakken, wordt het lange deel van de triceps getraind. Strek vervolgens de armen helemaal totdat de polsen, ellebogen en schouders weer in één denkbeeldige lijn zijn. Blaas gedurende die weg omhoog langzaam uit. Met deze oefening traint je de triceps brachii (armstrekspier), waarbij de anconeus (elleboogspier) helpt.

Tips

De bovenarm blijft altijd in verticale stand. Het enigste deel van het lichaam dat beweegt is de onderarm. De ellebogen zijn altijd op schouderbreedte. Afhankelijk van de lichaamsbouw kan je variëren in hoe breedte of hoe smal je de greep maakt. Maar probeer er ten aller tijden aan te denken dat je ellebogen naar binnen staan gedraaid.


Variaties

Fitness video Lying Triceps Press