Lying Dumbbell Tricep Extension
Lying Dumbbell Tricep Extension

Beschrijving fitness oefening Lying Dumbbell Tricep Extension

Bij de Lying Dumbbell Tricep Extension fitness oefening train je je triceps met behulp van twee dumbbells en een horizontaal fitness bankje. Pak twee dumbbells van het gewicht waarvan je denkt dat je deze aan kunt. Houd de dumbbells zo vast, dat wanneer er een hoek van 90 graden in je ellebooggewricht zit, dat je handpalmen naar elkaar wijzen en daarbij zijn de pinken aan de bovenzijde. Ga met je rug op een horizontaal bankje liggen. Je bovenarmen blijven altijd in verticale stand. De ellebogen, in een hoek van 90 graden, en schouders blijven in één denkbeeldige lijn. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en strek je armen uit, zodat de polsen, ellebogen en schouders in één denkbeeldige lijn komen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast. Tijdens deze beweging adem je uit. Laat vervolgens de ellebogen langzaam en gecontroleerd weer naar de beginpositie, in de hoek van 90 graden zakken. Tijdens deze beweging adem je weer rustig in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen volgens je fitness schema.

Met deze fitness oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De anconeus (elleboogspier) fungeert als ondersteunende spier.

Tips

De bovenarm blijft altijd in verticale stand. De enige delen van het lichaam die bewegen zijn de onderarmen. De ellebogen zijn altijd op schouderbreedte.


Variaties

Fitness video Lying Dumbbell Tricep Extension