Incline Dumbbell Press

Beschrijving fitness oefening Incline Dumbbell Press

Bij de Incline Dumbbell Press fitness oefening ga je met je rug op een bankje liggen waarbij de rugleuning in een hoek van ongeveer 45 tot 60 graden staat. Als het bankje te ver omhoog staat train je alleen je schouders. Als het bankje te ver naar beneden staat, train je alleen de oppervlakkige borstspier.

Zorg dat de leuning bij de benen ook enigszins omhoog staat, anders glijd je naar beneden. Houd de voeten op de grond, zodat het evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden met de benen. Hou vervolgens in elke hand een dumbbell, van het gewicht dat je aan kan. Druk de dumbbells omhoog met de duimen aan de binnenzijde. Dit is de begin positie.

Laat vervolgens de armen zaken zodat er een hoek van ongeveer 90 graden kan ontstaan in de elleboog. Daarbij zijn de schouders en de ellebogen van links naar rechts in één denkbeeldige lijn.  Dit is een belangrijk aandachtspunt. Tijdens het laten zakken van de dumbbells wordt er diep ingeademd. Druk vervolgens de dumbbells tegelijk omhoog tot ze zich recht boven het borstbeen bevinden. Blaas gedurende de weg omhoog langzaam uit. Hierbij blijft er een lichte buiging in de ellebogen waardoor de borstspier constant geprikkeld wordt om kracht te leveren.

Herhaal deze beweging voor het aantal gewenste herhalingen.

Met deze oefening wordt de nadruk vooral op de bovenkant van de borstspier gelegd. Dit is een moeilijk deel van de borst om te trainen. Besteed hier dus veel aandacht aan. De voorste kop van de schouders fungeren, samen met de triceps, als helpende spieren.

Tips

Zorg dat het bankje tussen de 45 en 60 graden schuin omhoog staat.


Variaties

Fitness video Incline Dumbbell Press