Incline Dumbbell Flyes
Incline Dumbbell Flyes

Beschrijving fitness oefening Incline Dumbbell Flyes

Bij de Incline Dumbbell Flyes fitness oefening train je je borstspieren met behulp van twee dumbbells en een incline fitnessbankje.

Ga met je rug op het incline bankje liggen. Als er een speciaal smaller bankje aanwezig is, gebruik die dan zodat de schouders vrij kunnen bewegen. Houd je voeten plat op de grond zodat je evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden met je benen.

Pak vervolgens dumbbells waarvan je denkt het gewicht te kunnen tillen vast. Laat de dumbbells, met de handpalmen naar elkaar toe, rusten op de borst om vervolgens de armen verticaal omhoog te strekken. Dit is de beginpositie.

Laat de dumbbells vanuit de verticale stand langzaam, met een lichte buiging in de elleboog, naar horizontaal zakken. Van links naar rechts zijn de dumbbells en je schouders in één denkbeeldige lijn. Zorg er daarbij voor dat dit langzaam gebeurd en dat de dumbbells niet verder dan de schouders zakken. Het gevaar dat de schouderkop dan uit de schouderkom schiet, is groot. Tijdens het laten zakken van de dumbbells wordt er ingeademd, om bij het omhoog brengen van de dumbbells weer uit te kunnen ademen. Ook dit gebeurt weer met een lichte buiging in de elleboog. Breng de dumbbells gelijktijdig naar elkaar toe totdat ze recht boven het sternum (borstbeen) zijn.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Met deze oefening wordt over het algemeen de oppervlakkige borstspier getraind, met een lichte nadruk op de binnenkant van de borstspier.

Tips

Doe deze oefening niet met zware gewichten want het risico op blessures bij deze is groot. Dit is een goede fitness oefening om met een licht gewicht te combineren met een abdominal crunch (sit-up) op een bankje. Het is ook een goede fitness oefening om de borstspier los te maken voordat je gaat trainen.


Variaties

Fitness video Incline Dumbbell Flyes