Hammer Curls
Hammer Curls

Beschrijving fitness oefening Hammer Curls

Met de Hammer Curls fitness oefening train je je biceps met behulp van twee dumbbells van het gewicht waarvan je denkt dat je dat kan tillen. Ga goed rechtop staan met de voeten op schouderbreedte. Neem in elke hand een dumbbell. Laat je armen, met dumbbell, ontspannen langs het lichaam hangen. Je hebt de dumbbells vast met de duimen naar voren/boven gericht. De dumbbells zijn in verticale stand. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en beweeg je onderarmen dan tegelijkertijd naar de schouder toe. Daarbij zijn de ellebogen in de zij en wordt alleen de onderarm bewogen. Tijdens deze beweging adem je uit. Laat vervolgens de dumbbells weer langzaam terug zakken naar de beginpositie zakken. Tijdens deze teruggaande beweging adem je weer langzaam in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Tips

Je onderarmen zijn bij deze fitness oefening de enige lichaamsdelen die bewegen. Denk er ten alle tijden om dat je alleen je biceps en onderarmen gebruikt.

Als het gewicht te zwaar voor je is, denk er dan om dat je niet de kracht vanuit je rug of schouders gaat halen. Dan heeft geen zin meer om deze fitness oefening te doen. Gebruik dan dumbbells met een lager gewicht en voer de oefening wel goed uit.

Dit is één van de betere fitness oefeningen om de onderarm spieren te ontwikkelen.


Variaties

Fitness video Hammer Curls