Flat Bench Cable Flyes
Flat Bench Cable Flyes

Beschrijving fitness oefening Flat Bench Cable Flyes

Bij de Flat Bench Cable Flyes fitness oefening train je je borstspieren met behulp van een platte bank (fitness bank) en een kabeltoestel. Als eerste stel je het gewicht in, waarvan je denkt dat je deze zo’n 12 herhalingen per set kan volhouden.

Zorg dat er een bankje precies midden tussen het toestel staat. Bevestig aan beide kanten een handvat en zorg er daarbij voor dat de kabel van onderaf komt. Ga vervolgens met de handvaten in je handen met je rug plat op het bankje liggen. Als er een speciaal smaller bankje aanwezig is, gebruik die dan zodat de schouders vrij kunnen bewegen. Houd de voeten plat op de grond, zodat het evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden met de benen. Houd vervolgens de handvaten ter hoogte van de schouders, waarbij de ellebogen licht gebogen zijn. Hierbij wijzen de handpalmen naar boven toe. Dit is je startpositie.

Adem dan diep in en breng de handvaten gelijktijdig naar elkaar toe. Adem gedurende het naar elkaar toe brengen van de handvaten langzaam uit. Zorg ervoor dat ze samenkomen recht boven het sternum (borstbeen). Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna u langzaam en gecontroleerd terug naar de startpositie zakt. Adem gedurende de terugweg langzaam in. Houd ten aller tijden uw armen licht gebogen.

Tips

Houd gedurende de hele oefening een lichte buiging in uw ellebogen. Zorg dat uw goed met uw gehele rug op het bankje ligt. Breng de handvaten gelijktijdig recht boven het borstbeen. Goede oefening voor een licht gevorderde die een mooie borstspier wilt ontwikkelen. Combineer deze oefening dan wel met oefeningen voor de rest van de borstspier.


Variaties

Fitness video Flat Bench Cable Flyes