EZ-Bar Curl with Arm Blaster

Beschrijving fitness oefening EZ-Bar Curl with Arm Blaster

Bij de fitness oefening EZ-Bar Curl with Arm Blaster train je je biceps armspieren met behulp van een EZ-Bar en een Arm Blaster. De Arm Blaster zorgt er voor dat je ellebogen niet bewegen en daardoor in de juiste positie blijven. Tevens zou je door de Arm Blaster de oefening zwaarder kunnen uitvoeren.

Ga rechtop staan terwijl je de EZ-curl bar bij de buitenste handgreep vastpakt. De Arm Blaster hangt onder je borst, een/twee centimeters boven je ellebogen. De palmen van je handen moeten naar voren worden gericht en iets naar binnen gekanteld, dit gaat automatisch door de vorm van de EZ-Bar.  Houd je ellebogen langs je lichaam en je armen naar beneden. Dit is je beginpositie.

Als je in de juiste positie staat en je bovenarmen vast staan, adem dan uit en beweeg de bar naar voren. Focus hierbij puur op het bewegen van de onderarmen. Beweeg de bar tot schouderhoogte, zo worden de biceps volledig belast. Als de bar op schouderhoogte is, houd dit even vast en span de biceps nog eens extra aan, dit geeft een extra prikkeling in de biceps.

Adem dan in en laat de bar langzaam naar beneden gaan in de beginpositie.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Tips

Variaties

Deze fitness oefening is uiteraard ook uit te voeren zonder Arm Blaster.

Deze fitness oefening kan je ook uitvoeren door een EZ-Bar aan een katrol te koppelen. De katrol stel je dan in op de onderste stand. Door het op de onderste stand te zetten zal dit een goed effect geven op de top van de beweging.

De close grip is een goed alternatief.


Fitness video EZ-Bar Curl with Arm Blaster