Dumbbell One-Arm Triceps Extension
Dumbbell One-Arm Triceps Extension

Beschrijving fitness oefening Dumbbell One-Arm Triceps Extension

Bij de Dumbbell One-Arm Triceps Extension fitness oefening train je je triceps arm om arm met behulp van een dumbbell. Ga staan op de grond of zitten op een recht fitness bankje. Neem één dumbbell in je hand van het gewicht waarvan je denkt dat je deze kunt tillen. Ga goed recht op staan of zitten en span de buikspieren goed aan, waardoor je een kromming in de rug voorkomt. Strek je arm vervolgens recht omhoog en laat daarna je elleboog langzaam buigen, waardoor de dumbbell aan de rugzijde komt. Zorg er hierbij voor dat je bovenarm in een verticale stand is. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens diep in en strek je arm vanuit de nek, recht omhoog. Belangrijk is dat je bovenarm in één positie blijft: verticaal. Houd vervolgens de arm zo’n 1 à 2 seconden, in gestrekte houding, vast. Tijdens deze beweging adem je uit. Laat je arm dan langzaam en gecontroleerd weer naar de beginpositie zakken. Adem gedurende de teruggaande beweging weer rustig in.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen volgens je fitness schema. Wissel daarna van kant.

Met deze fitness oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De anconeus (elleboogspier) fungeert als ondersteunende spier.

Tips

De bovenarm blijft altijd in verticale stand. Het enigste deel van het lichaam dat beweegt is de onderarm. De dumbbell wordt zo vastgehouden, dat je pink aan de bovenzijde is. Dit is een goede fitness oefening om de triceps individueel te trainen.


Variaties

Fitness video Dumbbell One-Arm Triceps Extension