Dumbbell Flyes
Dumbbell Flyes

Beschrijving fitness oefening Dumbbell Flyes

Met de Dumbbell Flyes fitness oefening train je je borst met behulp van twee dumbbells en een fitness bankje. Ga met je rug op het fitness bankje liggen. Als er een speciaal smaller bankje aanwezig is gebruik die dan zodat de schouders vrij kunnen bewegen. Houd de voeten plat op de grond zodat het evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden met de benen. Pak vervolgens dumbbells waarvan je denkt dit gewicht te kunnen tillen. Laat de dumbbells met de handpalmen naar elkaar toe, rusten op de borst om vervolgens je armen verticaal omhoog te strekken. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens in en laat ze dan vanuit verticale stand langzaam, met een lichte buiging in de elleboog naar horizontaal zakken. Van links naar rechts zijn de dumbbells en je schouders in één denkbeeldige lijn. Zorg er daarbij voor dat dit langzaam gebeurd en dat de dumbbells niet verder dan de schouders zakken. Het gevaar dat de schouderkop dan uit de schouderkom schiet, is groot. Tijdens het laten zakken van de dumbells wordt er verder ingeademd om bij het omhoog brengen van de dumbbells weer uit te kunnen blazen. Ook dit gebeurt weer met een lichte buiging in de elleboog. Breng de dumbbells gelijktijdig naar elkaar toe totdat ze recht boven het sternum (borstbeen) zijn.

Herhaal deze beweging voor het aantal gewenste herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt over het algemeen de oppervlakkige borstspier getraind, met een lichte nadruk op de binnenkant van de borstspier.

Tips

Doe deze fitness oefening niet met te zware gewichten want het risico op blessures bij deze is groot. Het is een goede fitness oefening om met een licht gewicht te combineren met een abdominal crunch (sit-up) op een bankje. Het is ook een goede fitness oefening om de borstspier los te maken voordat je gaat trainen.


Variaties

Fitness video Dumbbell Flyes