Dumbbell Alternate Bicep Curl
Dumbbell Alternate Bicep Curl

Beschrijving fitness oefening Dumbbell Alternate Bicep Curl

Bij de Dumbbell Alternate Bicep Curl fitness oefening train je je biceps met behulp van twee dumbbells. Ga goed rechtop staan of op je knieën zitten. Neem in elke hand een dumbbell van het gewicht dat je denk te kunnen tillen. Laat je armen, met de dumbbells, ontspannen langs het lichaam hangen. Je hebt de dumbbells vast met de duimen die van het lichaam af wijzen. De dumbbell zijn in horizontale stand. Dit is de beginpositie.

Adem vervolgens in en beweeg een van de onderarmen naar de schouder toe. Daarbij blijven de ellebogen in je zij en wordt alleen de onderarm bewogen. Tijdens deze beweging adem je uit. Laat vervolgens de dumbbell weer langzaam naar de beginpositie zakken en adem gedurende die teruggaande beweging weer langzaam in. Voer dezelfde beweging vervolgens uit met de andere arm.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen en wissel de armen met elkaar af.

Deze oefening legt vooral de nadruk op de biceps, daarbij wordt hij ondersteund door de brachialis (bovenarmspier).

Tips

Als het gewicht te zwaar is, haal dan niet de kracht vanuit je rug of schouders. Dat maakt deze fitness oefening veel minder effectief. Verlaag dan het gewicht en blijf de fitness oefening technisch goed uitvoeren.


Variaties

Fitness video Dumbbell Alternate Bicep Curl