Decline Dumbbell Bench Press
Decline Dumbbell Bench Press

Beschrijving fitness oefening Decline Dumbbell Bench Press

Bij de fitness oefening Decline Dumbbell Bench Press pak je de dumbbells van het juiste gewicht, waarvan je denkt dat je deze kunt tillen. Ga goed met de rug  op een schuin, achteroverhellend, bankje liggen. Dit houdt in dat je hoofd lager dan de benen is. Dit mag variëren tussen de 20 en 40 graden. Klem je benen achter de hiervoor bestemde kussens om het naar beneden glijden te voorkomen. Houd de dumbbells vast, waarbij er een hoek van 90 graden in het ellebooggewricht is. Hierbij zijn de polsen recht boven de ellebogen. Van links naar rechts zijn de ellebogen en schouders in één denkbeeldige lijn. Dit is je startpositie.

Adem diep in en blaas gedurende het gelijkmatig omhoog duwen van de dumbbells langzaam uit. Het is hierbij de bedoeling dat de dumbells recht boven het sternum (borstbeen) bij elkaar komen. Houd een lichte buiging in het ellebooggewricht, waardoor de spanning op de spieren blijft. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast.

Laat vervolgens de dumbbells langzaam en gecontroleerd naar de startpositie zakken. Adem gedurende de weg naar beneden langzaam in.

Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt de pectoralis major (oppervlakkige borstspier) getraind, waarbij de nadruk op de onderzijde ligt. De schouders en de triceps zijn de helpende spieren.

Tips

Voor een mooie ontwikkeling van de borstspier is het aan te raden om deze fitness oefening te combineren met dumbbell press, incline dumbbell press en een oefening met de nadruk op de binnenzijde van de borstspier.

Variaties

Deze fitness oefening wordt ook wel eens decline dumbbell chest press genoemd.


Fitness video Decline Dumbbell Bench Press