Concentration Curls
Concentration Curls

Beschrijving fitness oefening Concentration Curls

Bij de Concentration Curls fitness oefening ga je op een bankje zitten met je benen ver uit elkaar. Leun iets voorover en plaats één elleboog aan de binnenkant van de knie. De andere elleboog kan op het andere been rusten of voor ondersteuning bieden. Neem een dumbbell in je hand waarvan je denkt deze te kunnen tillen. De handpalm van die hand is naar je lichaam gericht. Let er wel op dat deze oefening met één arm gedaan wordt, dus dat je niet een te zwaar gewicht pakt. Laat je arm met dumbbell langs je knie naar beneden hangen. Je strekt je arm niet helemaal, deze blijft een klein beetje gebogen. Dit is de beginpositie.

Adem dan in en buig de onderarm naar de bovenarm toe. Probeer de dumbbell zo ver mogelijk te buigen om de biceps maximaal te gebruiken. Blijf hierbij wel met het bovenlichaam in dezelfde houding zitten. Wanneer de dumbbell naar je bovenarm is toe bewogen houdt je deze positie 1 a 2 seconden aan en spant de biceps nog eens extra aan.

Laat daarna de dumbbell weer langzaam naar beneden zakken totdat er een lichte buiging in de elleboog zit. Zo houd je de spanning op de biceps. Tijdens de weg naar beneden blaas je langzaam uit.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen en train je armen om en om.

Met deze oefening wordt de volledige biceps getraind. De brachialis (bovenarmspier) fungeert als de helpende spier.

Tips

Je onderarm is bij deze oefening het enigste lichaamsdeel wat beweegt. Dit is een goed geïsoleerde oefening die de nadruk legt op de biceps. Staat biceps op het programma en wilt u geen andere spieren daarbij belasten, dan is dit een goede oefening voor in uw schema!


Variaties

Fitness video Concentration Curls