Clapping Push-Up
Clapping Push-Up

Beschrijving fitness oefening Clapping Push-Up

Bij de Clapping Push-Up fitness oefening zet je je handen, op schouderbreedte, met de handpalmen naar beneden op de grond neer. De vingers wijzen in de richting waarnaar je kijkt, recht vooruit. Ga op de tenen staan, waarbij je voeten naast elkaar staan. Span de buik aan om zo een ‘plank’ van je lichaam te maken. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en zak vervolgens met je borstkas naar beneden, door je armen te buigen. Zak zo ver naar beneden dat je borstkas zo’n 5 à 10 centimeter van de grond verwijderd is. Doe dit langzaam en gecontroleerd.

Kom vervolgens explosief omhoog door de armen snel te strekken. Zorg er voor dat je zo’n 5 centimeter los komt van de grond. Klap, wanneer je los bent van de grond, in je handen en landt vervolgens met gebogen armen. Tijdens deze explosieve beweging adem je uit.

Zak direct door je armen weer naar beneden en doe het opnieuw. Tijdens de neergaande beweging adem je weer in.

Denk er dan wel aan dat je jezelf met licht gebogen armen op vangt. Als je dit met gestrekte armen doet, kun je vervelende blessures oplopen!

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze fitness oefening wordt de pectoralis major getraind (borstspier). De triceps brachii (armstrekspier) en de deltoideus anterior (voorste schouderkop) helpen hierbij.

Tips

Variaties

Een goede variant op de normale push up en op de push up met jump. Op deze manier maak je de oefening weer een stukje zwaarder. Er bestaan veel variaties van deze fitness oefening. Probeer ze allemaal eens uit.


Fitness video Clapping Push-Up