Cable Rear Delt Fly
Cable Rear Delt Fly

Beschrijving fitness oefening Cable Rear Delt Fly

Bij de Cable Rear Delt Fly fitness oefening sta je met je voeten op schouderbreedte tussen twee (hoge) pulley machines in. De pulley’s zijn boven je hoofd. Stel het gewicht in wat je aan kan.

Pak de handvaten gekruist vast en houd je armen naast elkaar recht voor je uit. Hierbij zijn de armen gestrekt tot minimaal gebogen. Dit is je beginpositie.

Adem in en beweeg de armen horizontaal naar achteren totdat je armen met je schouders een denkbeeldige rechte lijn vormen. Houd op dat punt de beweging 1 a 2 seconden en span je spieren nog een keer extra aan.

Adem vervolgens langzaam uit en beweeg de armen in lichtgebogen stand weer naar elkaar toe.

Herhaal dit met het aantal herhalingen volgens je trainingsschema.

Deze oefening legt grotendeels de nadruk op de achterkant van de deltoideus (schouder). Dit is een moeilijk trainbare ‘kop’ van de schouder. Doordat je de beweging naar achteren maakt, wordt de monnikskapspier ook goed getraind. Dit is alleen wel een helpende spier en niet de hoofdspier die getraind wordt.

Tips

Denk er gedurende de hele oefening om dat de rug volledig recht is en je armen niet tot minimaal gebogen zijn. Als je zwakke schouders hebt, is deze fitness oefening geen aanrader. De kans dat de arm uit de kom schiet is, in de positie die bij deze oefening gebruikt wordt, groot! Versterk dan de schouders met andere oefeningen.


Variaties

Fitness video Cable Rear Delt Fly