Cable One Arm Tricep Extension
Cable One Arm Tricep Extension

Beschrijving fitness oefening Cable One Arm Tricep Extension

Bij de Cable One Arm Tricep Extension fitness oefening stel het gewicht in, waarvan je denkt dat je deze aan kan. Stel het toestel zo in, dat het draad waaraan de stang bevestigd is, van bovenaf komt. Ga met je gezicht naar het apparaat staan en pak het handvat met één hand vast. Doe dit met een onderhandse greep, waarbij de handpalm naar boven wijst. Duw je elleboog goed in de zij en zorg ervoor dat er minimale beweging in komt. Het enigste lichaamsdeel dat beweegt is de onderarm. Zorg er voor dat in het ellebooggewricht een hoek van 90 graden is. Dit is de beginhouding.

Adem diep in en trek het handvat naar beneden totdat je elleboog volledig gestrekt is. Denk er hierbij wel om dat je elleboog zich nog steeds in je zij bevindt. Houd deze houding 1 à 2 seconden vast, waarna je je arm langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding laat zakken. Blaas gedurende die weg omhoog langzaam uit. Met deze oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De elleboogspier is een helpende spier.

Tips

De bovenarm blijft altijd in verticale stand. Het enigste deel van het lichaam dat beweegt is de onderarm. Het handvat wordt met de handpalmen naar boven vastgepakt. Heb je een blessure of een blessure gehad, en moet je nu één arm versterken? Dan kan deze triceps oefening daarbij helpen. Een oefening die per arm gedaan kan worden.

Je kan ook haaks op de pulley machine gaan staan.


Variaties

Fitness video Cable One Arm Tricep Extension