Cable Incline Triceps Extension
Cable Incline Triceps Extension

Beschrijving fitness oefening Cable Incline Triceps Extension

Bij de Cable Incline Triceps Extension fitness oefening gebruik je een (hoge) pulley machine en een incline bankje. Je stelt het gewicht in, waarvan je denkt dat je deze aan kan. Ga met je gezicht van de machine af op het incline bankje liggen. De stang pak je met een bovenhandse greep vast waarbij de handpalmen naar beneden wijzen. Duw je ellebogen goed in je zij en zorg ervoor dat er minimale beweging in komt. Zorg er voor dat in het ellebooggewricht een hoek van 90 graden is. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en duw de stang naar beneden totdat je ellebogen volledig gestrekt zijn. Tijdens deze beweging blaas je uit. Denk er hierbij wel om dat je ellebogen zich nog steeds zoveel mogelijk in je zij bevinden. Het enigste dat beweegt zijn je onderarmen. Houd deze houding 1 à 2 seconden vast en span je triceps nog even extra aan.

Daarna laat je je armen langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding terug gaan. Tijdens deze beweging adem je weer diep in. Met deze oefening wordt de triceps brachii (armstrekspier) getraind. De elleboogspier is ook een helpende spier.

Tips

Je bovenarmen bewegen met deze fitness oefening beperkt tot niet. Het enigste wat beweegt zijn je onderarmen. De stang wordt met de handpalmen naar beneden vastgepakt. Ben je een beginner en wil je de triceps versterken? Dan is dit een goede oefening!


Variaties

Fitness video Cable Incline Triceps Extension