Opbouwen van Push-UpsWil je het aantal Push-ups opbouwen? Dat is eigenlijk niet heel moeilijk, alleen er gaat wel tijd in zitten. Voor het opbouwen van push-ups zal je minimaal 3 keer per week thuis of in de sportschool moeten trainen.

Push-ups Opbouwen: beginnen

Heb je nog nooit een push-up gedaan lees en bekijk dan eerst naar de uitleg en video van een normale push-up. Tip: Veel mensen die nog nooit een push-up hebben gedaan of er maar 3 tot 5 kunnen doen kunnen eventueel beginnen op de knieën of staand tegen de muur aanduwen.

Als je al weet hoe je een goede push-up moet uitvoeren kan je gaan beginnen met trainen en verder je push-ups opbouwen.

Push-ups Opbouwen: schema

Je zal eerst moeten nagaan hoeveel push-ups je op dit moment achter elkaar maximaal kan doen. Het opbouwen bestaat daarna uit drie keer per week een training en elke training bestaat uit vier setjes opdrukken.

Bijvoorbeeld als je maximaal achter elkaar 20 push-ups kan doen, dan ziet het opbouwen er zo uit:

Trainingsdag 1:
Set 1: 10 push-ups
Set 2: 8 push-ups
Set 3: 8 push-ups
Set 4: zoveel push-ups als je kan (minimaal 12)

Trainingsdag 2:
Set 1: 14 push-ups
Set 2: 12 push-ups
Set 3: 12 push-ups
Set 4: zoveel push-ups als je kan (minimaal 16)

Trainingsdag 3:
Set 1: 16 push-ups
Set 2: 14 push-ups
Set 3: 14 push-ups
Set 4: zoveel push-ups als je kan (minimaal 20)

Tussen de setjes door zal er minimaal 60 seconden rust gehouden moeten worden. Als er meer rust genomen moet worden neem die dan. Dit betekent wel dat het te zwaar voor je is. Dan zul je het aantal push ups moeten verminderen of het schema van deze dag blijven volgen tot je het schema wel redt.

Push-ups Opbouwen: uitdaging

Wanneer het schema van trainingsdag 3 te makkelijk voor je wordt, tel er dan elke volgende trainingsdag 2 push ups bij op.

Als je op een geven moment zoveel push-ups kan doen of de uitdaging weg raakt, ga dan variëren met andere push-ups varianten. Zo kan je denken aan Push up with clap of Push up switch. Maar er zijn er nog veel meer varianten.

Push up switch is een aanrader, maar wel voor echte bikkels!