Bent-Arm Dumbbell Pullover
Bent-Arm Dumbbell Pullover

Beschrijving fitness oefening Bent-Arm Dumbbell Pullover

Bij de Bent-Arm Dumbbell Pullover fitness oefening pak je één dumbbell vast waarvan je denkt dat je deze kunt tillen. Ga vervolgens plat met je rug op een horizontaal bankje liggen en hou daarbij je voeten op de grond. Strek de armen recht omhoog, zodat de dumbbell zich recht boven het sternum (borstbeen) bevindt.Houd de dumbbell zo vast dat één kant van de schijven rust in beide handpalmen. Denk er hierbij ook om dat beide handpalmen naar boven wijzen. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en laat vanuit gestrekte armen de dumbbell langzaam en gecontroleerd achter het hoofd zakken, terwijl de armen iets buigen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna je de dumbell langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding brengt. Je blaast gedurende de weg terug naar de beginhouding langzaam uit. Zorg er voor dat je ten aller tijden met de bovenrug en billen contact blijft houden met het bankje. Met deze oefening train je hoofdzakelijk de pectoralis major (borstspier). De latissimus dorsi (brede rugspier), triceps brachii (armstrekspier), serratus anterior (voorste getande spier) en de teres major (grote ronde spier) helpen daarbij.

Herhaal deze beweging voor het aantal gewenste herhalingen.

Tips

Dit is een goede oefening voor het ontwikkelen van een mooie ‘zaagspier’. Pak niet te zwaar, want het is lastig tillen achter het hoofd.

Is deze fitness oefening nieuw voor je of ben je nog niet zo ervaren voer deze oefening dan uit met een spotter. Wees anders in eerste instantie voorzichtig met de hoogte van het gewicht.


Variaties

Fitness video Bent-Arm Dumbbell Pullover