Bent-Arm Cable Pullover
Bent-Arm Cable Pullover

Beschrijving fitness oefening Bent-Arm Cable Pullover

Bij de Bent-Arm Cable Pullover fitness oefening gebruik je de een low pulley kabel.  Je gaat plat met je rug op een horizontaal bankje liggen en hou daarbij je voeten op de grond. Je pakt het handvat van de low-pulley kabel met het gewicht dat je denkt te kunnen tillen. Strek de armen recht omhoog, zodat je handen zich recht boven het sternum (borstbeen) bevinden. Houd het handvat zo vast dat beide handpalmen naar boven wijzen. Dit is de beginpositie.

Adem diep in en laat vanuit gestrekte armen de kabel langzaam en gecontroleerd achter het hoofd zakken, terwijl de armen iets buigen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna je de kabel langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding brengt. Je blaast gedurende de weg terug naar de beginhouding langzaam uit. Zorg er voor dat je ten aller tijden met de bovenrug en billen contact blijft houden met het bankje. Met deze oefening train je hoofdzakelijk de pectoralis major (borstspier). De latissimus dorsi (brede rugspier), triceps brachii (armstrekspier), serratus anterior (voorste getande spier) en de teres major (grote ronde spier) helpen daarbij.

Herhaal deze beweging voor het aantal gewenste herhalingen.

Tips

Variaties

Je kan deze fitness oefening ook uitvoeren met een dumbbell (Bent-Arm Dumbbell Pullover) of een stang (Bent-Arm Barbell Pullover)


Fitness video Bent-Arm Dumbbell Pullover