Bent-Arm Barbell Pullover
Bent-Arm Barbell Pullover

Beschrijving fitness oefening Bent-Arm Barbell Pullover

Bij de Bent-Arm Barbell Pullover fitness oefening pak je een halter, met daaraan de juiste gewichten, op schouderbreedte vast. Hierbij zijn de duimen aan de binnenzijde. Ga plat met uw rug op een horizontaal bankje liggen en hou daarbij uw voeten op de grond. Strek uw armen recht omhoog, dat de halter zich recht boven het sternum (borstbeen) bevindt. Adem diep in en laat vanuit gestrekte armen de halter langzaam en gecontroleerd achter het hoofd zakken, terwijl de armen iets buigen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna u de halter langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding brengt. U blaast gedurende de weg terug naar de beginhouding langzaam uit. Zorg er voor dat u ten aller tijden met uw bovenrug en billen contact blijft houden met het bankje. Met deze oefening traint u hoofdzakelijk de pectoralis major (borstspier). De latissimus dorsi (brede rugspier), triceps brachii (armstrekspier), serratus anterior (voorste getande spier) en de teres major (grote ronde spier) helpen daarbij.

Start: Pak een halter, met daaraan de juiste gewichten, op schouderbreedte vast. Hierbij zijn de duimen aan de binnenzijde. Ga plat met uw rug op een horizontaal bankje liggen en hou daarbij uw voeten op de grond. Strek uw armen recht omhoog, dat de halter zich recht boven het sternum (borstbeen) bevindt.

Uitvoering: Adem diep in en laat vanuit gestrekte armen de halter langzaam en gecontroleerd achter het hoofd zakken, terwijl de armen iets buigen. Houd deze stand 1 à 2 seconden vast, waarna u de halter langzaam en gecontroleerd naar de beginhouding brengt. U blaast gedurende de weg terug naar de beginhouding langzaam uit. Zorg er voor dat u ten aller tijden met uw bovenrug en billen contact blijft houden met het bankje.

Tips

Ga plat op een horizontaal bankje liggen. Houd uw voeten op de grond. De armen vanuit gestrekte houding langzaam naar achteren brengen, waarbij de ellebogen ook lichtjes buigen. Dit is een goede oefening voor het ontwikkelen van een mooie ‘zaagspier’. Pak niet te zwaar, want het is lastig tillen achter uw hoofd.


Variaties

Fitness video Bent-Arm Barbell Pullover