Barbell Incline Bench Press Medium-Grip
Barbell Incline Bench Press Medium-Grip

Beschrijving fitness oefening Barbell Incline Bench Press Medium-Grip

Met de Barbell Incline Bench Press Medium-Grip fitness oefening train je je borst met behulp van een barbell en een incline fitness bankje. Ga met je rug op het incline bankje liggen waarbij de rugleuning in een hoek van ongeveer 45 tot 60 graden staat. Le op: als het bankje te ver omhoog staat train je alleen de schouders en als hij te ver naar beneden zit alleen de train je de oppervlakkige borstspier. Zorg dat het zitje bij de benen ook omhoog staat anders glijd je naar beneden. Houd je voeten op de grond zodat het evenwicht eventueel iets gecorrigeerd kan worden. Pak vervolgens de barbell (stang) op ongeveer schouderbreedte vast met de handpalmen naar boven. Denk er om dat je de duim er helemaal omheen vouwt anders bestaat de kans dat de barbell uit je handen glijdt. Dit is de beginpositie.

Adem dan diep in en lift de barbell uit de houders. Laat vervolgens de barbell langzaam en gecontroleerd zakken totdat deze zo’n 5 centimeter van je borstbeen vandaan is. Druk de barbell dan weer gecontroleerd en gelijkmatig omhoog totdat er een lichte buiging in de ellebogen overblijft.Zo blijft er continu spanning op je borstspieren. Tijdens deze opgaande beweging adem je uit.

Herhaal deze hele beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Met deze oefening wordt de nadruk vooral op de bovenkant van de pectoralis major (borstspier) gelegd. Dit is een moeilijk deel van de borst om te trainen. Besteed hier dus veel aandacht aan. De voorste kop van de schouder, samen met de triceps fungeren als ondersteunende spieren.

Tips

Wanneer je onzeker bent of je het bevestigde gewicht aan kan, train dan met een spotter.


Variaties

Fitness video Barbell Incline Bench Press Medium-Grip