Goede aanpak van je tricepsTriceps zijn armspieren die belangrijk zijn om je armen breed en compleet te maken. Ze zorgen namelijk voor ongeveer tweederde van je totale arm omvang. Dus als je brede armen wilt is het belangrijk om ze serieus mee te nemen in je fitness schema. Wat is een Goede aanpak van je Triceps?

Anatomie Triceps

Triceps, ook wel bekend als de musculus triceps brachii, zijn te trainen door de intensiteit van de training goed te combineren met variatie. Ze zijn zichtbaar aan de achterzijde van je bovenarm en bestaan uit drie verschillende koppen:

  • De lange kop (caput longum)
  • Zijwaartse kop (caput laterale)
  • En de middelste kop (caput mediale)

De triceps zijn armspieren die, als je wat ouder wordt, gaan hangen. Hierdoor zie je goed dat de spieren oud zijn. Een goede aanpak van je triceps is ook dan dus van belang. Als ze goed getraind zijn en goed onderhouden blijven zal dit effect namelijk veel minder snel zichtbaar zijn.

Door sterke triceps kan je ook bij andere sporten meer kracht geven vanuit je armen. Bij het fitnessen zijn ze bijna onmisbaar bijvoorbeeld bij het ondersteunen van veel andere fitness oefeningen. Als je geen sterke triceps hebt is het bijvoorbeeld lastiger bankdrukken. Tijdens het bankdrukken wordt hier namelijk veel kracht uitgehaald.

Variatie met Triceps

Wat hierboven al beschreven stond is dat de triceps uit drie verschillende koppen bestaan en deze hebben ook allemaal een andere functie. In een goede aanpak van je triceps train je deze drie optimaal en gevarieerd. Ze zullen zich dan maximaal ontwikkelen. Variatie is overigens voor alle spieren belangrijk om te groeien. Is daarom goed om je spieren te blijven verrassen. Variatie is niet alleen wisselen van fitness oefeningen, maar kan je ook doen door het aantal reps en sets te veranderen. Of je trainingsvorm.

Goede Aanpak van je Triceps

Hieronder nemen we een aantal goede triceps fitness oefeningen door. Klik op de fitness oefening voor een uitgebreide toelichting.

Hieronder nog drie oefeningen met kabels

Probeer deze fitness oefeningen thuis of in de sportschool en train je Triceps tot sterke spieren!