Hardlopen in de SportschoolEven hardlopen, veel fitnessers hebben in hun trainingsprogramma ook een half uurtje hardlopen opgenomen. Veel fitnessers maken, voordat ze de deur uit stappen, al de fout. Ze pakken sportschoenen die lekker zitten of die het dichts in de buurt staan. Als je alleen krachttraining of fitness gaat doen is dat geen probleem. Sta je in de sportschool veel op de loopband wel.

Kwaliteit Sportschoenen

Veel van de sporters hebben geen flauw idee wat het uitmaakt wat voor een sportschoenen je draagt op de loopband, tijdens het hardlopen. Hier zit wel degelijk gevaar aan vast. Wanneer je een goed paar hardloopschoenen hebt, die nog niet ouder zijn dan één jaar, geven ze je een hoop bescherming. Zowel aan de heup-, knie-  als aan de enkelgewrichten en alle bijbehorende banden.

Goede hardloopschoenen zorgen ervoor dat er veel meer demping is als je aan het rennen bent. Het is namelijk het geval dat je heup-, knie- en enkelgewrichten bij elke stap die jij zet, zo’n 5 keer jouw gewicht moeten opvangen.

Dit is dus niet prettig als je op die doordeweekse schoenen loopt of oude sportschoenen draagt.

Doordat de gewrichten elke stap 5 keer jouw gewicht moet opvangen, hebben vaak mensen met overgewicht last van de bovenbenoemde gewrichten met de knie- en enkelbanden. Voor hen is het veel beter om op de crosstrainer of fiets te stappen, want hier belast je de gewrichten nauwelijks.

Heb jij Goede Hardloopschoenen?

Nee? Dan zou ik snel naar de gespecialiseerde winkel gaan. Daar bekijken ze precies hoe je loopt en wat de stand van de voet is. Aan de hand hiervan geven ze je de juiste schoen, wat het hardlopen veel aangenamer maakt!