Waarheid van FatburnersFatburners, ook wel stackers genoemd, worden omschreven als het voedingssupplement waar je gegarandeerd van afvalt. Maar hoe werken fatburners eigenlijk? En wat is het effect er van?

Ingredienten Fatburner

Om de werking van fatburners te weten is het goed om te kijken welke ingrediënten in een fatburner zitten. In een fatburner zitten voornamelijk stoffen die je metabolisme laten versnellen. De stoffen waar we het dan over hebben zijn bijvoorbeeld: Coleus forskohlii, groene thee, CLA, Guarana, Citrus aurantium, yerba mate, 7-keto, HCA, guggul lipid, 5-http, pyruvate, carnitine en chitosan. Dit zijn een hoop ingrediënten die we niet stuk voor stuk gaan uitleggen. Wel vertellen we dat de eerste zeven genoemde ingrediënten effectief zijn en de andere ingrediënten zijn niet echt effectief lijken. Let bij de aanschaf van je fatburner dus op de ingrediënten!

Werking Fatburner

Om vet te verliezen (en dat is het doel van een fatburner) moet er invloed worden uitgeoefend op het proces van thermogenisis. Thermogenisis is namelijk de afbraak van lichaamsvet. Het proces hiervan begint met het verhogen van je metabolisme. In dit proces verbranden de fatburners dus je opgeslagen vet en zetten dit om en energie. Deze energie zorgt ervoor dat je metabolisme verhoogd wordt. Na dit proces zullen vetten zijn afgebroken.

Als we het bovenstaande moeten geloven dan werken de fatburners goed en snel. Echter de werking van een fatburner is maar van korte duur. Je zult in de beginperiode daadwerkelijk wel gewicht gaan verliezen. Na deze periode zal de fatburner zijn werk niet meer goed doen. Dit komt omdat het lichaam aan de stoffen went.

Fatburners gevaarlijk?

Veel mensen gebruiken fatburners alleen weten ze niet precies wat de voor en nadelen er van zijn. Ben jij zo iemand, gebruik dit product dan niet want het gebruik is niet zonder risico’s! Zo kan je persoonlijkheid er deels door veranderen. Fatburners kunnen namelijk zorgen voor stemmingswisselingen.

Naast dat je persoonlijkheid er door kan veranderen zijn er nog diverse bijwerkingen. Zo kan je last krijgen van geheugenverlies, hoge bloeddruk of flauwvallen. Dit zijn nog maar een paar bijwerkingen. De belangrijkste bijwerking is dat je er aan verslaafd kan raken. Als je dan wilt afkicken komen andere bijwerkingen om de hoek kijken. Dit kan bijvoorbeeld hoofdpijn, depressiviteit en misselijkheid zijn. Om dit te voorkomen zal je goed de bijsluiter moeten lezen en volgens de bijsluiter dit supplement gebruiken.

Ingrediënt Ephedra

Hierboven heb je gelezen dat Ephedra een ingrediënt is van een fatburner. Dit ingrediënt is verboden in Nederland en zit daarom niet in de fatburners die in Nederland legaal verkocht worden. Ephedra is een als geneesmiddel aangemerkt ingredient en wordt in China gemaakt. Dit geneesmiddel heeft als werking dat het je metabolisme verhoogt. Maar geneesmiddelen mogen in Nederland niet gebruikt worden in of als voedingssupplement en daarom is Ephedra in Nederland verboden.

Vroeger toen er nog Ephedra in fatburners zat waren deze daardoor wel veel effectiever. Inmiddels zitten er diverse andere stoffen in die Ephedra moeten vervangen. Deze stoffen werken redelijk, alleen niet van lange duur.

Conclusie Fatburners

Fatburners kunnen gebruikt worden door veel mensen. Alleen het effect van de fatburners van tegenwoordig zijn of nihil of maar van korte duur. Dit verschilt per persoon, welke fatburner je gebruikt en ook hoe je met het product om gaat. Lees, voor je het product gebruikt, de bijsluiter dus goed. Kies een goede fatburner en gebruik die vooral aan het begin van je afvalperiode. Dat draagt bij aan een goede start.