Krachttraining voor vrouwenKrachttraining voor vrouwen is veel beter dan urenlange cardio trainingen. De cardio trainingen bestaan uit fietsen, loopband of een crosstrainer. Echter krachttraining is, om af te vallen, veel effectiever dan cardio trainingen.

Krachttraining voor vetverbranding? Dames, het antwoord is ‘JA’!

Krachttraining bevordert de opbouw van spiermassa. Spieren verbruiken energie, hoe meer spiermassa, hoe hoger de stofwisseling. Daarnaast is de naverbranding van krachttraining hoger dan van een cardio training, omdat het lichaam energie nodig heeft (dus calorieën verbruikt) om te kunnen herstellen.

Buikje, love handles en kipfiletjes?

Sorry dames, plaatselijk vet verbranden bestaat echt niet!

Functionele krachttraining voor het hele lichaam is de meest effectieve manier om vet te verbranden. Functioneel trainen is kort gezegd, het trainen van bewegingen uit het dagelijks leven, denk hierbij aan bukken, opstaan en traplopen. Daarnaast is het bij functioneel trainen de bedoeling om zo veel mogelijk spieren tegelijkertijd te activeren. Hoe meer spieren moeten werken, hoe meer energie dit kost en hoe meer calorieën we verbranden. In de fitness wordt veelal gebruik gemaakt van trainingsapparatuur waardoor er vaak veel geïsoleerd getraind wordt.

Maak bij voorkeur dus gebruik van eigen lichaamsgewicht en losse trainingsmaterialen zoals barbells, dumbells, ketllebells, BOSU, TRX, sandbags en medicine ballen.

Zo maak je fitness afwisselender, minder verveeld en leuker!

Wees niet bang voor een TE gespierd lijf!

Veel vrouwen zijn bang om te beginnen met krachttraining, althans dat horen we vaak in de sportschool. Angst is niet nodig, vrouwen hebben veel minder testosteron in het lichaam dan mannen. Dat betekent dat vrouwen veel minder snel spiermassa opbouwen.

Resultaat Krachttraining voor Vrouwen

Zoals gezegd, is het belangrijk om het hele lichaam te trainen, want plaatselijk vet verbranden bestaat niet. Een dergelijk krachtprogramma kan in 30-45 minuten worden getraind. De training bestaat uit oefeningen voor de benen, rug, borst en core stability (onder andere buikspieren).

Tip: Doe krachttraining volgens het principe ‘liever falen dan halen’. Oftewel zorg ervoor dat de intensiteit hoog genoeg is. Om resultaat te behalen is het aanbevolen om 3 x per week een flink potje te zweten tijdens je workout.

Krachttraining voor vrouwen is dè manier om je vetpercentage te verlagen!