Gezonde Levensstijl VolhoudenEen Gezonde Levensstijl volhouden, hoe doe je dat? Afvallen, spiergroei, stoppen met roken, wie o wie volgt nog steeds zijn goede voornemen?

Het nieuwe jaar is al weer goed op weg. Een goed moment om eens de balans op te maken.

Gezonde Levensstijl Stappenplan

Een goed voornemen begint vaak met een doel, bijvoorbeeld je wilt 10 kilo afvallen en dan begin je 1 januari van het nieuwe jaar met gezonder eten en sporten. Het omgooien van je levensstijl is echter minder makkelijk dan men soms denkt. Of je stopt al na de 1e maand of op het moment dat je die 10 kilo kwijt bent. En dan komt dat moment dat je erachter komt dat die 10 kilo weer langzaam aan terugkomen is. Je start opnieuw met afvallen en bereikt weer je doel, of je start weer met sporten en merkt dat je weer strakker in je velletje komt te zitten.

Kortom, het veranderen van je levensstijl is moeilijk en hoe zorg ik er nou voor dat het je lukt?

1e stap Maak voor jezelf duidelijk wat je wilt veranderen.

2e stap Stel jezelf een doel.

Voorbeeld: Ik wil 10 kilo afvallen
Voorbeeld: Ik wil over x aantal maanden zoveel kilo aangekomen zijn in spiermassa.

3e stap Maak ook nevendoelen.

Voorbeeld: Ik wil elke week 1-1,5 kilo afvallen
Voorbeeld: Ik wil elke 2 weken een foto maken van mezelf om te zien of ik de groei in spiermassa kan zien.

4e Stap Maak voor jezelf duidelijk hoe je dit doel gaat bereiken.

Welke stappen ga je ondernemen? Schrijf deze uit en hang ze ergens waar je ze dagelijks kan zien, samen met je doelen. Hang er een mooie kleur potlood bij & vink een doel of een stap af als je het hebt bereikt.

5e Stap Denk na over hoe je levensstijl verder gaat als je je doel hebt bereikt.

Eigenlijk het belangrijkste. Want je wilt niks liever dat er over een jaar wordt gezegd, wat knap van je zeg dat je die 10 kilo nog steeds kwijt bent. Of hey, die spieren blijven groeien of wat zie je er gezond en fit uit. En hoe fijn zou het zijn als jou nieuwe levensstijl je je fijner laat voelen, fitter, gezonder & je jezelf kan laten zien wat je allemaal kan bereiken.

6e Stap Zoek een partner die samen met jou de doelen wilt bereiken.

Het helpt altijd als je gelijkgestemden hebt die hetzelfde doel willen nastreven. Misschien zijn het wel goede doelen voor het hele gezin?

7e Stap Zorg dat je iets vindt dat jou motiveert bij het behalen van je doelen

Motivatie bij de behalen van je doelen is belangrijk om er voor te zorgen dat je niet terugvalt.

Voorbeeld: Een mede partner die jou steeds weer even verteld wat je wilt bereiken. Of je maakt elke 2 weken een foto die je afdrukt en naast elkaar hangt, zodat je ziet hoe je lichaam veranderd. Of zoek een stok achter de deur & kies ervoor om een personal trainer te benaderen of misschien een diëtiste. Beide kunnen je helpen met het stellen van doelen en je vervolgens middelen geven hoe je deze doelen kunt bereiken.

Ik raad iedereen een gezond, sportief en fit leven aan! Ook ik weet hoe moeilijk het is om je doelen te behalen en je levensstijl te veranderen. Maar zet door!! Verwacht daarnaast niet teveel van jezelf in 1 keer. Stap 4 kan je stap voor stap toepassen.
Voorbeeld: Ik wil dit doel bereiken door te gaan sporten en door elke ochtend gezond te ontbijten. Dit zou bijvoorbeeld een eerste goede stap zijn om een start te maken met het bereiken van je doel. Een tweede stap zou zijn door minder suikerrijke producten te eten.

Wat ik hiermee wil zeggen is, dat je niet binnen 1 dag je hele levensstijl hoeft om te gooien of je doel hoeft te behalen en ook niet perse vanaf 1 januari. Is het je na 1 januari niet gelukt om je doel te bereiken en ben je inmiddels gestopt. Start gewoon opnieuw & probeer het nog eens!

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen motiveren te starten met het bereiken van jullie doelen en dat dit een handvat biedt om het vol te houden! Succes!