HOT Beach WorkoutEen beach workout. Zon, zee, strand , mooie mensen. Een inspirerende plaats om een workout/ krachttraining te doen. In Nederland niet altijd mogelijk vanwege het weer om buiten te fitnessen. Maar als het dan een keer een mooie zonnige dag is, zorg dan dat je je beach workout schema hebt klaarliggen en go to the beach! Trouwens, een goede beach workout/ krachttraining kan je natuurlijk ook doen als je op vakantie bent.

Overal ter wereld wordt er gesport en gefitnesst op het strand. Door de warmte zijn je spieren soepeler dan normaal. Hierdoor is het extra prettig om in de zon te trainen. En het beste van alles: je komt nog in vorm ook!

Waarom een Beach Workout?

In veel artikelen kan je lezen dat afwisseling goed is voor je spieren (bijvoorbeelde afwisseling van oefeningen). Maar vergeet hierbij ook je motivatie niet. Eens krachttrainen in een andere setting dan telkens de sportschool is prima voor je motivatie. Een beach workout is daarom een prima afwisseling. Het houd je gemotiveerd en dat zorgt er voor dat je ook daadwerkelijk blijft krachttrainen. Lees ook eens het artikel ‘Hoe blijf jij gemotiveerd?

Daarnaast, wat is er nou gezonder dan lekker sporten in de buitenlucht? Met bijvoorbeeld bootcamps heeft het buitensporten sowieso een behoorlijke vlucht genomen de laatste jaren.

Wanneer het een mooie zonnige dag wordt is het heerlijk om de dag te beginnen met een lekkere workout op het strand. Het beste is om in de ochtend je beach workout te doen omdat het dan nog niet te warm is en de zon nog niet te sterk.

Een ander voordeel op het strand is dat zand veel minder stabiel is de vaste ondergrond in de sportschool. Daardoor kan de meest simpele oefening toch nog behoorlijk zwaar worden. Je lichaam moet dus meer moeite doen om in balans te blijven, waardoor je meer calorieën verbrandt.

Welke workouts doe je op de beach?

Op het strand kan je veel oefeningen doen waar je geen gewichten voor nodig hebt. Die heb je niet nodig, de instabiele ondergrond maakt je workout al zwaar genoeg. Op het strand kan je zelfs een aantal incline en decline oefeningen doen. Gebruik daarvoor de licht aflopende kustlijn.

Niet vergeten

Buiten trainen en dan vooral in de zon vereist dat je nog meer water drinkt dan normaal. Liefst vanaf een half uur van te voren en regelmatig tijdens je workout.

Omdat je het misschien al warm hebt, zou je denken dat een warming-up niet nodig is. Maar, om blessures te voorkomen, hebben je spieren nog echt steeds een warming-up nodig.

Het is heerlijk om op je blote voeten door het zand te lopen. Maar ga je hardlopen dan heb je toch goede hardloopschoenen nodig. Het zand kan niet alleen heet zijn, maar er kunnen ook scherpe voorwerpen in liggen.

O ja, vergeet je je trouwens niet in te smeren? Door het zweten tijdens je beach workout zal je dit zowel voor als na je workout moeten doen. En wel de waterproof variant gebruiken!